Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Okružen mrtvima: Stiven Jeun o Glenu, o snimanju sedme sezone…
Okružen mrtvima (The Walking Dead)

Okružen mrtvima: Stiven Jeun o Glenu, o snimanju sedme sezone…

Prvu epizodu sedme sezone serije „Okružen mrtvima“ (The Walking Dead) gledaćemo večeras, 24. oktobra na Fox kanalu.

Glumac koji u seriji igra Glena, Stiven Jeun nedavno je bio u Beogradu na snimanju filma „Mayhem“ reditelja Džoa Linča. Moći ćemo da gledamo zajedno sa Džejkom Gilenhalom i Tildom Svinton, i u filmu „Okja“, reditelja Jun-Ho Bonga, kao i u nezavisnoj naučno-fantastičnoj drami „I Origins“. Nedavno je objavljeno da će Jeun glumiti i biti izvršni producent u filmskoj adaptaciji autobiografije Kang Čol Hvana, „The Aquariums of Pyongyang“.

Popularni Jeun glumi i u brojnim pozorišnim predstavama, pojavljivao se u gledanim TV serijama, pozajmljivao glas brojnim animiranim junacima… I sve je to super, ali od poslednje epizode šeste sezone fanovi se pitaju da li će ga gledati i dalje u seriji „Okružen mrtvima“…

Pre nego što pogledate nastavak serije pročitajte ovaj mini intervju sa Stivenom Jeunom i otkrijte da li se možda odgovor krije između redova… (Ne brinite, nema spojlera, samo vaša intuicija!)

Okružen mrtvima: Stiven Jeun
Okružen mrtvima: Stiven Jeun

Zašto se Glen u prethodnoj sezoni dogovorio sa Rikom da napadnu Spasioce?
– Glen vodi svoju klasičnu bitku – pragmatizam protiv samilosti. Jedna od stvari pomoću kojih proverava svoj pragmatizam jeste njegovo srce. Mislim da Glen ne vidi drugu mogućnost koju njegovo srce može da izabere osim onoga što Rik predlaže.

Zašto je Glen uskočio i ubio za Hita kad su napali bazu?
– Pošto je Glen ubio prvog spasioca, svestan je da je izgubio delić duše zbog toga. Zašto ne dozvoliti nekom drugom da ga sačuva? Zašto neko mora to da doživi ako ne mora? Pošto je Glen već tu, pokušava sve da preuzme na sebe i tako zaštiti Hita.

Na koji način grupa potcenjuje Neganovu moć i sposobnost?
– U grupi postoji drčnost, ne drskost. Mislimo da možemo prevazići sve. Glen je u prethodnoj sezoni rekao da smo pogrešili i da je ovaj svet mnogo veći. Sad treba sve opet da razjasnimo. Pretnje koje smo iskusili nisu dorasle pretnjama koje tamo stvarno postoje. To je definitivno ponizan trenutak, ali ja ipak još ne bih otpisao našu drčnost.

Recite nam nešto o snimanju sedme sezone.
– Kao glumac, težite da doživite ovakve trenutke, u kojima osećate nešto, bilo dobro ili loše. Izgradili smo odličnu priču i sjajan šou. Velika je prekretnica uopšte doći dovde. To samo šou čini još boljim.