Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Pickbox: „Američki zločin“ u jesenjoj šemi
Pickbox: Američki zločin
Pickbox: Američki zločin

Pickbox: „Američki zločin“ u jesenjoj šemi

Odlična krimi drama „Američki zločin“ beži od crno-belog viđenja pravde što zainteresovani mogu da vide na internet televiziji Pickbox.

Serija je fokusirana na istragu rasno motivisanog zločina, njegov uticaj na sve umešane i važnost za celo društvo.

Kad kažemo da pravda nije jednostavna, lako dostižna i nema samo jedno lice, najbolja serija koja može da potkrepi tu tezu je „Američki zločin“ (American Crime), krimi drama koja je definitivno jedan od aduta sezone.

Iako se čini da se „Američki zločin“ bavi problemom rasizma u Americi, ova serija nadilazi to pitanje i preispituje koja je uloga pravde i zakona u današnjem vremenu. Ako ste gledali naveliko hvaljeni i Oskarom nagrađeni film „12 godina ropstva“, lako ćete prepoznati jak autorski pečat oskarovca Džona Ridlija.

Sve zbog jednog zločina

Zaljubljenici u serije ne moraju da budu Amerikanci da bi ih se ticalo pitanje rasno motivisanih zločina, nasilja i pravde, a srećom ne moraju da putuju u Ameriku da bi gledali ovu seriju jer se ona trenutno prikazuje na striming videoteci Pickbox.

Sve u „Američkom zločinu“ se, logično, okreće oko jednog zločina, a pratimo osam protagonista na koje je ubistvo lično uticalo. Reč je o ljudima različite rase, religije i porodičnih korena. Pratimo bes optuženog, tugu porodica žrtava, istragu, osumnjičene, advokate, priče u medijima, a potom i suđenje tokom kog se raspliće klupko stereotipa i predrasuda.

Svet bez apsolutne istine

„Američki zločin“ uvodi nas u svet u kojem ne postoji apsolutna istina, loši momci nisu baš sasvim loši, dobri nisu baš uvek nedužni, a sudbine likova su isprepletane do te mere, da je teško napraviti rez i izbaviti se iz tog haosa.

Reč je o zagonetki ubistva, njegovom rešavanju, ali u „Američkom zločinu“ nije važno samo to, nego i poniranje u dubinu likova, njihovu predstavu o sebi i mišljenje koje drugi imaju o njima. To na trenutke izgleda kao putovanje u srce očaja, tuge, depresije, krivice i mržnje, da bi se na kraju očistili od svega toga i postali bolji ljudi.

https://youtu.be/2YeHykhu6Yo

Genijalna Felisiti Hafmen ponovo u kvalitetnoj ulozi

„Američki zločin“ neće sve vreme biti prijatan za gledanje, ali zaista genijalni glumci na leđima nose teške sudbine ovih likova. Ako ste mislili da je Felisiti Hafmen briljirala ulogom transrodne osobe u filmu „Transamerika“, ova serija nam pokazuje koliki su njeni glumački dometi.

Serija je veoma brzo posle pojavljivanja oduševila sve moguće, zaradila desetine nominacija za Emi i tri za Zlatni globus, a super je i to što svaka nova sezona donosi novu priču, dok glumci iz prethodne imaju mogućnost da u novoj sezoni igraju drugu ulogu.

Koncept nove priče u novoj sezoni okušan je u „Pravom detektivu“, „Američkoj horor priči“, a „Američki zločin“ je serija koja nudi mnogo uživanja za strastvene zaljubljenike u serije koji vole kompleksnije priče i dubinsku karakterizaciju likova.

Gledajte na Pickbox-u, u Pickbox Video klubu na mts TV-u i na Pickbox-u u sklopu SBB-a. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.