Naslovna » Izlasci » Festivali » Pozorišni festival Kulturica u Teatru 78

Pozorišni festival Kulturica u Teatru 78

U utorak, 18. oktobra od 17.30, u Teatru 78 biće održan pozorišni festival Kulturica.

U Resavskoj 78 biće održana manifestacija osmišljena kao takmičenje tri dramske sekcije beogradskih gimnazija sa ciljem da se učenici ovih škola povežu kroz kreativno stvaralaštvo.

Učesnice festivala Kulturica su Prva beogradska gimnazija sa predstavom „Boing Boing“, gimnazija „Sveti Sava“ sa izvođenjem „Moj način na moj način“ i Dvanaesta beogradska gimnazija sa njihovom verzijom „Antigone“.

Najbolju predstavu čeka samostalno izvođenje nedelju dana kasnije na istoj lokaciji. Žiri festivala činiće naši poznati glumci i umetnici, a tu su i zanimljive nagrade.

Tokom trajanja festivala, u predvorju će se organizovati tri zanimljive akcije. Tim za kulturu Centra za razvoj ideja organizuje prikupljenje knjiga za osnovnu školu Milan Rakić iz Gornje Toplice kod Valjeva, čiji učenici sanjaju o velikoj biblioteci. Ukoliko ste u mogućnosti, donirajte knjigu i ulepšajte odrastanje našim osnovcima.Za dž

Druga akcija odnosi se na prikupljanje plastičnih čepova u saradnji sa udruženjem Čepom do osmeha. Na ovaj način kao udruženje, ali i kao pojedinci skrećemo pažnju na važnost reciklaže, a istovremeno pružamo podršku i pomoć deci sa invaliditetom.

Treća po redu, ali i najvažnija je humanitarna akcija čiji je cilj prikupljanje sredstava za nastavak lečenja Aleksandra Novakovića kome je potrebno više od 60.000 evra za odlazak u Nemačku koji mu je šansa za izlečenje i nastavak života.

Akcije su dobrovoljne.

Besplatne ulaznice se rezervišu popunjavanjem formulara, a jedna osoba može uzeti najviše dve ulaznice. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.