Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera predstave „Ključevi od Leraha“

Premijera predstave „Ključevi od Leraha“

Premijera predstave „Ključevi od Leraha“ Nikolaja Koljade, u adaptaciji i režiji Nataše Radulović, zakazana je za 1. novembar na Novoj sceni BDP-a.

Premijera je bila najavljivana za oktobar, ali je bila odložena.

Ovaj dramski komad Nikolaja Koljade, napisan je 1993. godine, a retko izvođen.

Koljada je opisujući mračnu strepnju i čežnju za slobodom i ljubavu, domom i spokojem, ukazao na mogućnost ulaska u začarani krug mentalnog kaveza, ukoliko ove želje ne bivaju ostvarene, što je čest slučaj u savremenom svetu.

Upravo taj mentalni kavez koji svakodnevno preti da uvuče čoveka u sebe i tamo ga neograničeno dugo zaključa, predstavlja odličnu sliku naše svakodnevne borbe sa sopstvenim željama i potrebama.

Nikolaj Koljada je jedan od najznačajnijih savremenih ruskih dramatičara. Napisao je 12o drama, a prilikom posete Beogradu u aprilu tekuće godine, izjavio je da danas nakon toliko godina i napisanih drama ima veselije i vedrije teme.

Pisao je uglavnom o bednim, poniženim i uvređenim ljudima, a upravo su oni glavni likovi komada „Ključevi od Leraha“.

Glumačka postavka, koju čine Elizabeta Đorevska, Olivera Viktorović Đurašković, Andreja Kuzmanović, Joakim Tasić, Pavle Jerinić i Anđela Jovanović, potrudiće se da publici dočaraju autorovu ideju lucidnog ,,bala nakaza“, kako ga sam pisac naziva.

Autorska ekipa predstave:
– scenograf Maja Vasić,
– kostimograf Lara Popović,
– kompozitor Ana Krstajić,
– grafički dizajner Jelena Popović.

Cena ulaznice za ovu predstavu je 600 RSD. (danubeogradu.rs; Katarina Tomović)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.