Naslovna » BG servis » Roditeljski telefon – besplatni saveti
Roditeljski telefon: 0800-007-000

Roditeljski telefon – besplatni saveti

Roditeljski telefon 0800-007-000 postoji od 3. maja 2016. godine a sada su predstavljeni dosadašnji rezultati.

Projekat „Roditeljski telefon“ smišljen je da bi svi zainteresovani mogli da dobiju besplatne savete u vezi sa roditeljstvom.

Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine, u strateškom partnerstvu sa Kancelarijom Unicefa u Srbiji, uz podršku resornog ministarstva i kompanije „Telekom Srbija“, započeo je sa razvojem pomenute savetodavne usluge za podršku porodici.

„Roditeljski telefon“ je pilot-projekat koji se sprovodi već šest meseci, a biće u fazi isprobavanja još godinu i po dana, do kada bi trebalo da bude izvesno koliko je koristan građanima i koji su njegovi efekti.

  0800-007-000

Posle toga, ukoliko se pokaže kao uspešan, postaće stalna usluga.

Svi razgovori, iako ih obavljaju stručnjaci, imaju i supervizore.

Rukovodilac projekta „Roditeljski telefon“ Željka Burgund navela je da je od dana osnivanja ove usluge 25 psihologa i pedagoga primilo 562 poziva.

Po njenim rečima, roditelji zovu najčešće jer ne znaju kako da protumače određeno ponašanje svoje dece, bilo da su to buntovne reakcije kod najmlađih ili otpor autoritetu i naglo otuđenje kada je reč o adolescentima.

Pozivom na broj 0800-007-000 roditelji, ali i svi drugi koji učestvuju u vaspitanju dece, mogu da reše svoje dileme u razgovoru sa stručnjacima bez obaveze da zakazuju ili daju podatke. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.