Naslovna » Avio karte » Zimski red letenja: Iz Beograda ka 56 destinacija
Zimski red letenja: Iz Beograda ka 56 destinacija
Foto: Shutterstock

Zimski red letenja: Iz Beograda ka 56 destinacija

Na Aerodromu „Nikola Tesla“ Beograd od 30. oktobra do 25. marta 2017, biće aktuelan zimski red letenja.

U redovnom aviosaobraćaju 22 aviokompanije su obezbedile direktne letove ka 56 destinacija u Evropi, Severnoj Americi, Bliskom Istoku i Severnoj Africi.

Najveći novitet u odnosu na prošlogodišnju zimsku sezonu je da će Air Serbia letove za Njujork obavljati i tokom zimskog perioda i da je ovim letovima prilagođen red letenja ka drugim destinacijama u regionu. Air Serbia je najavila tri leta nedeljno, osim oko Nove godine kada će biti četiri leta nedeljno.

Po najavama, srpski avio prevoznik će nastaviti i letove za Larnaku i Hamburg, dok će za po jedan let biti uvećan broj nedeljnih letova za Berlin, Milano, Tivat i Tiranu.

Veći broj letova za Varšavu, Rim, Cirih…

Predviđeno je povećanje ukupnog broja letova kompanija od oko pet odsto u odnosu na realizovani broj letova tokom prošlogodišnje sezone.

Novosti u redu letenja inostranih aviokompanija su da će poljski LOT za tri leta uvećati broj nedeljnih letova za Varšavu, dok će za po jedan let biti uvećan broj nedeljnih letova aviokompanija Swiss za Cirih, Alitalia za Rim, Flydubai za Dubai, TAROM za Bukurešt.

U prvom delu zimske sezone i broj letova aviokompanije Wizz Air za londonski aerodrom Luton.

Avio-kompanija Wizz Air će letove za Karlsrue Baden-Baden obavljati i tokom zimske sezone, dok će aviokompanija Etihad Airways za gotovo trećinu uvećati kapacitet na letovima iz Beograda, na kojima će tokom zimske sezone saobraćati avionom tipa Airbus A320.

Sa početkom nove godine Beograd postaje jedno od prvih tržišta na kojem će Swiss predstaviti najnoviji model aviona u svojoj floti, Bombardier CS100, čiji je ova aviokompanija prvi korisnik.

Novogodišnji i božićni praznici

Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika, kada je i najveća potražnja, brojne kompanije predviđaju uvećanje obima saobraćaja.

U ovom periodu nacionalna avio-kompanija uvešće dodatne letove ka 16 destinacija iz svoje mreže, zatim seriju letova do Sankt Peterburga, kao i čarter letove za Maltu, Barselonu, Sardiniju i Siciliju.

Takođe, aviokompanije EasyJet, Swiss, Norwegian, Air Cairo i Wizz Air planiraju u ovom periodu dodatne letove ka Ženevi, Cirihu, Oslu, Hurgadi, Parizu, Ajndhovenu, Malmeu i Larnaki.

Nove linije

Tokom ovogodišnje zimske sezone, dve izraelske aviokompanije, Israir Airlines i Arkia Israeli Airlines po prvi put su planirale obavljanje serije čarter letova između Beograda i Tel Aviva.

Iz Beograda će tokom sledeće letnje sezone letove za Amsterdam započeti aviokompanija Transavia Airlines početkom aprila, dok će aviokompanija Wizz Air uspostaviti letove za Fridrihshafen, Nirnberg Hanover i Maltu u drugoj polovini maja. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.