Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 11. Sajam etno hrane i pića od 23. do 26. novembra
Sajam etno hrane i pića od 23. do 26. novembra
Sajam etno hrane i pića od 23. do 26. novembra

11. Sajam etno hrane i pića od 23. do 26. novembra

U hali 3 Beogradskog sajma od srede 23. do subote 26. novembra biće održan regionalni Sajam etno hrane i pića.

Moto manifestacije je – Utemeljenje robne marke etno proizvoda, što najbolje opisuje njen sadržaj.

Smotra tradicionalnih proizvoda okupiće proizvođače mleka i proizvoda od mleka, proizvoda od mesa, ribe, proizvođače mineralne vode, sokova od voća i povrća, piva, vina i jakih alkoholna pića, kao i proizvođače hleba, peciva, testenina, kolača… Na sajmu su pčelari, prerađivači voća i povrća, proizvođači biljnih ulja… Biće izloženi i proizvodi organske poljoprivrede.

U izlagačkom delu posetioci će imati priliku da vide i okuse hranu i piće užih geografskih područja koja se pravi po posebnoj recepturi u ograničenoj količini za tržište (nacionalni specijaliteti) dok će u revijalnom delu biti predstavljena i specifična tradicionalna jela.

Na sajmu će biti izložena oprema za proizvodnju i čuvanje etno hrane, ambalaža, biće predstavljen rad akreditovane laboratorije za testiranje kvaliteta hrane.

Stručni prateći program tematski obuhvata zadrugarstvo, zaštitu geografskog porekla i receptura, uvođenje sistema kvaliteta, pravnu zaštita, unapređenje pakovanja i metoda prodaje.

Očekuje se da ovogodišnji međunarodni Sajam etno hrane i pića dostigne i prevaziđe uspeh prošlogodišnjeg, kada je štandove oko 400 izlagača iz Srbije i 20 iz Indije, Grčke, Makedonije i Bosne i Hercegovine obišlo više od 6500 posetilaca.

Poseta sajmu posebno se preporučuje vlasnicima i nabavljačima trgovinskih radnji i lanaca, restorana, kao i svim zainteresovanim pojedincima.

Radno vreme Sajma je od 10 do 19 časova, u subotu 26. novembra od 10 do 17 časova.

Za registrovane poslovne posetioce ulaz je besplatan, a za sve ostale cena ulaznice je 250 dinara.

(danubeogradu.rs)