Naslovna » Izlasci » Izložbe » Aerodrom „Nikola Tesla“: Izložba „Veliki Tesla“
Aerodrom "Nikola Tesla": Izložba "Veliki Tesla"

Aerodrom „Nikola Tesla“: Izložba „Veliki Tesla“

Na Aerodromu „Nikola Tesla“ do 14. decembra otvorena je izložba „Veliki Tesla“.

Grafički radovi Andreja Vasiljevića Andeleija izloženi su duž renoviranog veznog dela aerodromske zgrade u okviru nastavka obeležavanja 160 godina od rođenja srpskog i svetskog naučnika čije ime beogradski aerodrom nosi.

Umetnik Andrej Vasiljević Andelei završio je master studije u Kini, na akademiji umetnosti, gde je u saradnji sa kompanijom Tesla Motors organizovao veliku izložbu svojih radova širom Kine, u Šangaju i Hangdžou i u Šalsingu.

Izložba je trajala do juna ove godine, a posle povratka u Srbiju, umetnik je odlučio da radove izloži i u svojoj zemlji.

U pitanju je digitalna grafička umetnost koja se bazira na teksturama koje se mogu naći na novcu. Ovo je projekat koji sam počeo još 2015. godine u Kini, kada sam dobio ideju da napravim neko umetničko delo kako bih obeležio 160 godina od rođenja našeg najvećeg naučnika pronalazača. Tada sam stupio u kontakt sa kompanijom Tesla Motors i u saradnji sa njima izložba je realizovana, vrlo uspešno. Posle mog povratka u Srbiju, poželeo sam da Teslu približim domaćoj, ali i svetskoj javnosti, a aerodrom je sjajno mesto za tako nešto – rekao je Vasiljević. (danubeogradu.rs)