Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Belgrade metal united, subota, 12. novembar
Koncert beogradske metal scene
Koncert beogradske metal scene

Belgrade metal united, subota, 12. novembar

Četiri sjajna beogradska metal benda nastupaju zajedno na koncertu u Klubu Doma omladine u subotu 12. novembra, od 21 čas.

Oni su Demist, Void Inn, Nemesis i Black Berry Society, a ideja je, kako navode, promovisanje gradske metal scene i saradnje poklonika tvrdog zvuka.

Izvesne razlike koje između njih postoje upravo su preporuka, i način da se na jednom nastupu prezentiraju varijante u žanru.

Cena ulaznice: 200 dinara u pretprodaji, 300 dinara na dan koncerta.

Black Berry Society je jedini beogradski Black Label Society tribute bend. U pitanju je relativno mlad bend koji je do sada već imao dosta zapaženih nastupa po lokalnim klubovima.

Void Innhard rok/metal bend formiran 2010 god. u Los Anđelesu. Formirali su ga članovi Jelena Vujanović (vokal) i Siniša Pejović (gitara), koji su u to vreme završavali studije na prestižnom Musicians Institute-u u Holivudu. Bend možete prepoznati po žestokim rifovima (slično Black Sabbath), neparnim ritmovima, virtuoznim gitarskim deonicama i jedinstvenom vokalu velikog raspona tonova i širokog spektra boja. Krajem 2011 god. bend se premešta u Beograd i dobija pojačanje u vidu nove ritam sekcije: Marko Đorić (bas gitara) i Nebojša Mandić (bubnjevi). Zvuk benda je pod velikim uticajem rada sastava kao što su Danzig, Alice in Chains, Down, Megadeth. Na koncertu će promovisati svoj EP album „I Can Hope“ koji je izašao u aprilu ove godine, a na dan koncerta će biti u prodaji.

Demist je symphonic metal bend. Sem symphonic zvuka, odlikuju ih primese progressive, gothic i death metal elemenata. Bend je oformljen 2008. godine od strane dva člana koji su tu od osnivanja: klavijaturiste Marka Lukića i pevačice Dragice Maletić. Posle mnogih promena u sastavu, danas su tu još i Ilija Marković (basista), Stefan Gajić (gitarista) i Mladen Jovanov (bubnjar). Od prvih nastupa tokom 2009. godine, kada je još bio tribute bend Nightwish-u, Demist je zadobio simpatije beogradske metal publike, koja je odlično prihvatila novi pravac u kom je bend krenuo sa svojim autorskim radom. Ubrzo nakon objavljivanja prvog singla Faith Remains, popularnost je počela da raste i van granica Srbije. Bend je 2015. godine objavio svoj prvi album Guilt and Pleasures u digitalnom izdanju, koji je naišao na sjajan odziv publike. Neki od bendova koji su do sada imali glavni muzički uticaj su Nightwish, Tristania, In Flames, Moonspell, Kamelot, Evanescence i Disturbed.

Nemesis je all-girl melodic death metal koji je nastao krajem 2013. godine, po ugledu na Arch Enemy. U maju 2016. godine, objavile su spot za svoj prvi singl „Vengeance“ koji će se naći na EP-u, zajedno sa pesmama Living Dead People, Savages i Divine Retribution. Bend je više puta nastupao u lokalnim beogradskim klubovima kao i Domu omladine Beograda, Kulturnom centru Studentski grad i Centru za kulturu „Božidarac“. Pobednice su Demo masters festivala 2014. godine u kategoriji kaver bendova, organizatorke festivala „Žene sviraju sve“ i učesnice festivala „Hajde da virimo“ koji je održan u Apolo dvorani u Pančevu.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković