Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Besplatan koncert benda MaraQYa u DKSG

Besplatan koncert benda MaraQYa u DKSG

Beogradski bend Maraqya održaće koncert 17. novembra od 20.00 u Domu kulture „Studentski grad“. Baš kao i egzotična voćka po kojoj je bend dobio naziv, muzika koju stvaraju ne postoji na našim prostorima. Ona se zasniva na soul muzici 70-tih i hip hop-u 90-tih godina, tzv. neo soul muzika začinjena hiphop bitom i ekstraktom džeza, r’n’b-a i regea.Za dž

Maraqya je od svog nastanka 2008. godine objavila dva studijska albuma – „Savršen dan“ i „Soul i biber“. Nekoliko nedelja se na popularnoj Jelen top 10 listi nalazila njihova pesma „Luda je“.

Posle izlaska drugog albuma, frontmen grupe Marko Luis, sin proslavljenog pevača Ljubiše Stojanovića – Luisa, odlučio je da započne svoj solo projekat. Na njegovo mesto došao je Marko Vlahović, vokal poznat široj publici učešćem na muzičkom takmičenju X faktor.

Afirmaciji benda doprinelo je i njegovo gostovanje u popularnoj muzičkoj emisiji „Tri boje zvuka“ na RTS-u 2015. godine.

Publika će na svirci imati priliku da čuje pesme sa oba albuma, ali i novije singlove „Zavisan od tebe“ i „Živim kako hoću“.

Besplatne ulaznice dostupne su na portirnici DKSG-a od danas. (danubeogradu.rs; Katarina Tomović)