Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » CLU Gvarnerijus: Koncert Nade Kolundžije

CLU Gvarnerijus: Koncert Nade Kolundžije

Besplatnim koncertom za ljubitelje muzike, u četvrtak 1. decembra u Centru lepih umetnosti Gvarnerijus, proslavljena beogradska pijanistkinja Nada Kolundžija predstvalja nastavak svog projekta “Moja mala koncertna antologija”.

Pred publikom je IV deo, u kojem umetnica izvodi kompozicije za klavir Fridriha Ničea, Terija Rajlija, Lole Perin, Ivane Stefanović, Dejvida Lenga i Nika Mjulia, čija će kompozicija “Drones, za klavir i traku” imati srpsku premijeru.

Na prethodna tri koncerta ove antologije, koje je održala 2014. godine, Nada Kolundžija izvela je dela klavirske literature nastale od 1926. godine do danas i sumirala gotovo četiri decenije istraživanja savremenog muzičkog stvaralaštva sa aspekta, kako navodi, radoznalog izvođača.

Koncert počinje u 20 časova.Za dž

Ulaz je besplatan, uz obavezne rezervacije na telefone 3346 807, 3345 237 ili e-mail info@guarnerius.rs

Podsećamo, Centar lepih umetnosti Gvarnerijus nalazi se na adresi Džordža Vašingtona 12.

Pijanistkinja Nada Kolundžija, dobitnica internacionalnih nagrada i priznanja, godinama je upoznavala beogradsku publiku sa značajnim delima Šenberga, Feldmana, Ksenakisa, Beria, Mesijana, Kejdža, Satija, Kagela, Štokhauzena i mnogih drugih kompozitora, izvodeći ih premijerno. Na njenom obimnom repertoaru uvek su se nalazila i dela domaćih kompozitora, od kojih su joj mnoga i posvećena.

Radeći kao redovni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti, zainteresovala je mnoge mlade muzičare za savremene muzičke izraze. Programe je obogatila i sviranjem klavira igračke, prepariranog klavira, glasom i multimedijalnim konceptima.

Imala je turneje po Americi i Kanadi, Kini, Indiji i Meksiku i nastupala je u brojnim zemljama Evrope. Učestvovala je na mnogim međunarodnim festivalima i nastupala u Sali Gavo u Parizu, Akademiji Santa Ćećilija u Rimu, Kenedi centru u Vašingtonu, New England konzervatorijumu i Berklee College of Music u Bostonu, Steinway Hall-u u Njujorku, La Chapelle u Montrealu, Ujedinjenim nacijama – Dag Hammarskjold Auditoriumu u Njujorku, Mc Gill i Great Hall, University u Torontu, Nehru Memorial Auditoriumu, Nju Delhiju i mnogim drugim.

(danubeogradu.rs)