Naslovna » Izlasci » Akcije » Dani Milutina Milankovića od 5. do 13. novembra
Dani Milutina Milankovića

Dani Milutina Milankovića od 5. do 13. novembra

Na drugom spratu Aviv parka Zvezdara od 5. do 13. novembra biće održana manifestacija Dani Milutina Milankovića.

Svakog dana, od 10.00 do 22.00, možete pogledati izložbu „Milutin Milanković – život i delo“ i upoznati se sa njegovim doprinosima nauci i vrhunskim otkrićima, saznati čime se to njegova dela opiru zaboravu i zašto se, kako vreme prolazi, o njemu sve više govori u javnosti.

Pored izložbe, biće održane i projekcije dokumentarno-igranog filma pod nazivom „Od armiranog betona, do Kanona osunčavanja“ i to: u subotu, 5. novembra od 19.00; u utorak, 8. novembra od 12.00 i u subotu, 12. novembra od 19.00.Za dž

Kroz film ćete se upoznati sa manje poznatim detaljima iz biografije Milutina Milankovića, kao i sa nekim njegovim zapažanjima, razmišljanjima, idejama i anegdotama iz života.

Za najmlađe posetioce ove manifestacije pripremljene su naučno-kreativne radionice u subotu, 5. novembra od 17.00 do 20.00, i u subotu, 12. novembra od 17.00 do 20.00.

Na radionicama će deca kroz igru i eksperimente naučiti osnovne stvari iz fizike, astronomije, meteorologije, zakone prirode, ali će uz pomoć animatora i predavača saznati i ko je bio Milutin Milanković i šta je sve uradio, otkrio i ostavio našem svetu iza sebe.

Manifestacija Dani Milutina Milankovića na Zvezdari organizuje se uz pomoć i doprinos članova Udruženja „Milutin Milanković“ iz Beograda, koji imaju cilj da javnosti, a posebno deci, prikažu ko je bio Milanković i da vredno rade na popularizaciji njegovog lika i dela. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.