Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DKSG: Crosswalk i Industrijski kombinat

DKSG: Crosswalk i Industrijski kombinat

U petak, 25. novembra od 20.00, u Velikoj sali DK „Studentski grad“ biće održan koncert bendova Crosswalk i Industrijski kombinat.

Koncert se organizuje povodom predsedavanja Slovačke Savetom EU.

Crosswalk je dvojac koji čine Marek Petkov i Juraj D. Bell i koji je osnovan u decembru 2014. godine. Budući da nisu imali nikakvog iskustva u muzici, ali vođeni strasnom idejom Mareka – „Hajde da formiramo grupu i osvojimo svet“ – više od dvanaest meseci učili su da sviraju muzičke instrumente i borili se sa komponovanjem prvih pesama. Njihova muzika zasniva se na različitim pop strukturama, grmljavini bubnjeva i gromoglasnim gitarskim rifovima, koji više liče na Ramones nego na The Clash.Za dž

Industrijski kombinat osnovao je Svetozar Govorčin, u junu 2015. godine, posle prekida dvadesetogodišnje saradnje sa bendom Lude Krawe. Njihov primarni zvuk nosi vibracije pank-roka, uz primese i drugih muzičkih pravaca. Grupa izvodi uglavnom svoje pesme, ali nije im strano da zasviraju i kompozicije poznatih svetskih pank-rok bendova. U početku su se ponosili ženskim vokalom, a sada imaju dva bubnjara!

Posetioci će imati prilike da probaju slovačko pivo i sir.

Koncert se organizuje u saradnji sa Ambasadom Slovačke u Beogradu. Besplatne ulaznice mogu da se preuzmu na portirnici DKSG. (danubeogradu.rs)