Naslovna » Izlasci » Festivali » Dorćol Platz: Festival tribute bendova

Dorćol Platz: Festival tribute bendova

U petak i subotu, 25. i 26. novembra od 22.00, u Dorćol Platz-u biće održan Festival tribute bendova.

Retka je prilika da poznate svetske muzičke zvezde sretnete u Beogradu, ali dobar zvuk ćete uvek čuti. Festival tribute bendova donosi upravo zvuk kakav očekuju ljubitelji dobre rok svirke.

Publika će moći da čuje hitove bendova AC/DC (Band X), Rammstein (Kein Engel, Zagreb), Guns ‘n’ Roses (Jailbrake) i Dejvida Bouvija (The Gift, Novi Sad).

Cena ulaznice po pretprodajnoj ceni je 300 RSD, a na dan festivala 400 RSD. Za oba dana cena je 500 RSD. (danubeogradu.rs)

Festival tribute bendova – program

Petak, 25. novembar
22.00… AC/DC – Band X
24.00… Rammstein – Kein Engel

Subota, 26. novembar
22… Guns ‘n’ Roses – Jailbrake
24.00… David Bowie – The Gift

• Band X
Većina ljubitelja sastava AC/DC znaju da kad ne mogu u originalu da čuju hitove australijske grupe, mogu uz Band X, jedan od najupešnijih tribute bendova da uživaju u prepoznatljivo dobrom „tvrdom zvuku“. Band X je osnovan 1995. godine. Od osnivanja njihov repertoar čini izvođenje 80 odsto pesama grupe AC/DC, a ostatak su bile pesme grupa Led Zeppelin, Cream, Black Sabbath.

• Kein Engel
Nema mnogo onih muzičara, koji bi se usudili da izvedu nastup sličan onom kakav može da izvede Rammstein. Bend Kein Engel nastao je kao Tribute Rammstein u 2010. godini, kada izvodi i svoj prvi koncert u rodnom gradu Bjelovaru. Ubrzo posle toga, održali su koncerte i u drugim hrvatskim gradovima, što ih, zbog načina na koji se bave muzikom odvodi i dalje. Kao što to radi Rammstein, tako i Kein Engel nije obično muziciranje na sceni. Pažljivo osmišljen nastup koji prate i video porjekcije deo su spektakla koji retko koji ljubitelj nemačkog benda želi da propusti.

• Jailbrake
Bend iz Zemuna ne samo da radi obrade hitova benda Guns ‘n’ Roses, već „skida“ i karakterističan stajling i pokrete njegovih članova. Ovaj bend postoji 12 godina i baziran je isključivo na rock’n’roll muzici. Do sada su članovi sastava Jailbreak proputovali skoro čitav svet, od Balkana, preko Italije, Malte, Tunisa, Indije pa čak do Brazila u dva navrata. Jailbreak su: Alex (vokal), Jeki (bubnjevi), Džoni (gitara) i Petar (klavijature).

• The Gift
Već više od decenije i po, novosadski bend The Gift, Tribute David Bowie, pleni klubsku publiku svojim neobičnim i autenticnim nastupom. Frontmen Jovan Matić je usavršio svoj „britanski izraz“ na sceni, što doprinosi da ovaj bend zaista postigne vrhunski nivo izvođenja. Jedan od najtraženijih tribute bendova čini tim muzičara maksimalno posvećenih onome što izvode.

https://youtu.be/-VOhkywCQ34