Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Dorćol Platz: Koncert Sharrie Williams

Dorćol Platz: Koncert Sharrie Williams

U četvrtak, 24. novembra od 21.00, na Dorćol Platz-u, nastupiće Sharrie Williams sa svojim bendom.

Po prvi put u Beogradu i Srbiji, u Dobračinu 59b dolazi „bluz oluja“, kako je opisao muzički kritičar lista „Blues Revue“.

Sharrie Williams je američka bluz, soul i gospel pevačica. Tri puta je nominovana za Blues Music Award, a 2012. godine francuska Akademija džeza progasila je njen album Albumom godine.

Odrasla je u Mičigenu, a počela je da se bavi pevanjem sa samo šest godina, kao član crkvenog hora. Već sa 12 godina Sharrie je zajedno sa Greater Williams Temple crkvenim horom išla na turneje i učestvovala u realizaciji albuma. Od njenog nastupa na Blues Estafette u Utrehtu (Holandija) 2002. godine, pevačica je privukla pažnju evropske bluz scene.

Njeni nastupi su neverovatni i puni duha, zbog čega posle samo nekoliko pesama tera publiku na noge. Njen glas je karakterističan zato što obuhvata neverovatan raspon, od šapata do najviših tonova.

Veliki uticaj na nju imale su Koko Tejlor, Areta Frenklin, Tina Tarner i Eta Džejms, pa samim tim voli da peva gospel, soul, bluz i rok. U SAD je nazivaju „The Princess of Rockin’ Gospel Blues“, što tačno opisuje njene nastupe i njenu muzičku raznovrsnost.

Od nje možete očekivati tvrde rok zvuke, ali ćete uživati i u baladama sa ličnom porukom, gospelu, bluzu, pa čak i fanki tonovima. Pronalazi se u svim muzičkim pravcima. Ona je jedno od najvećih otkrovenja današnjice, jer je toliko strastvena, ali i prijatna, a pored svega uvek svoja.

Ulaznice po ceni od 1200 RSD su u pretprodaji na Dorćol Platz-u i Music shop-u Triumvirate (Njegoševa 53), a moći će da se, po istoj ceni, kupe i na ulazu. (danubeogradu.rs)