Naslovna » BG servis » GSP „Beograd“ dobio 10 novih solo autobusa

GSP „Beograd“ dobio 10 novih solo autobusa

U pogone GSP „Beograd“ stiglo je 10 novih solo autobusa kompanije „Ikarbus“.

Novi autobusi imaju kamere unutar vozila i spolja, klima uređaje i bežični internet, kao i mesta prilagođena za osobe sa invaliditetom.

Pre mesec dana Beograd je dobio takođe deset novih vozila, a u januaru stiže još deset. Ukupno, ove i prošle godine Grad Beograd je obezbedio svom saobraćajnom preduzeću 55 novih vozila, od čega su pet elektrobusi i 50 solo autobusi.

Osim investicija u autobuse, gradska vlast će uložiti više od dva miliona evra u pogon „Kosmaj“ koji je trenutno najslabije opremljen pogon GSP-a, a radovi će početi sledeće nedelje. U pitanju je obnavljanje kompletne infrastrukture tog pogona, kako bi se građanima omogućio još komforniji i kvalitetniji prevoz. Radovi će trajati osam meseci.

U ponedeljak, 5. decembra, biće otvoren tender za 12 školskih autobusa, a najavljeno je i da će sledeće godine uslediti nabavka još najmanje 30 novih zglobnih autobusa.

GSP „Beograd“ je ostvario odlične rezultate u smanjenju potrošnje goriva, oko dva odsto. GSP mesečno potroši oko 2.800.000 litara goriva, što je znatno manje nego prethodnih godina. Ove godine je oko 100 vozača prošlo edukaciju za „eko-vožnju“, a 2017. godine biće edukovano još 300-400 vozača. (Beoinfo)