Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba haljina „Zakopčaj me selotejpom“
Izložba haljina "Zakopčaj me selotejpom"

Izložba haljina „Zakopčaj me selotejpom“

Od 14. (11.00) do 26. novembra u atrijumu Delta City-ja biće postavljena izložba haljina od recikliranog materijala „Zakopčaj me selotejpom“.

Značaj ambalaže i odlaganja otpada u cilju zaštite životne sredine predstavljen je edukativnim projektom „Ambalaža – proizvod – potrošač – zaštita životne sredine“ koji su pokrenuli Naxi Radio, Delta City i Tectus d.o.o, u okviru koga se otvara i umetnička izložba haljina od ambalaže poznatih kompanija u Srbiji.

Na izložbi će biti predtavljeno deset jedinstvenih haljina od ambalaže, poznatih robnih marki kompanija, poput: Bambi-Banat, Danubius, Grand Prom, Universal Brands, Marbo product, Ikom i drugih.

Haljine su kreirali srpski modni dizajneri: Svetlana Jaćović, Marina Milovanović, Dragana Nikolajević, Stanislava Sinđelić, Slobodan Bata Spasojević, Igor Todorović…

Svi posetioci Delta City-ja i izložbe „Zakopčaj me selotejpom“ od 14. novembra do 25. novembra moći će da glasaju za najlepšu haljinu ubacivanjem popunjenih glasačkih listića u kutiju, a kreator i haljina „po ukusu“ posetilaca biće nagrađeni poslednjeg dana izložbe, 26. novembra. Nagradu – proizvode pomenutih brendova i Delta City poklin karticu dobiće dizajner čija haljina bude imala najviše glasova, kao i jedan glasač koji bude izvučen.

Cilj ovog interesantnog i edukativnog projekta je da se ljudima približi značaj ambalaže kao neodvojivog dela produkta, istakne njena funkcija i oznake, uz posebnu pažnju na važnost pravilnog odlaganja otpada i zaštitu životne sredine. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.