Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Mikser House: Urban & 4, 2. januara

Mikser House: Urban & 4, 2. januara

Posle novogodišnje noći, 2. januara od 21.00, Damir Urban & 4 nastupiće u Mikser House-u i zatvoriti ciklus koncerata Savamala New Year’s Fest.

Jedan od najoriginalnijih alternativnih rok muzičara regiona, Damir Urban i bend, nastupiće u Beogradu posle osvajanja Doma sportova u Zagrebu, objavljivanja novog albuma „Mamut“ i izdanja „Live 2015“.

Urban&4 će nas na velikom novogodišnjem koncertu sprovesti kroz tri decenije dugu karijeru, od Laufera do Četvorke, i podsetiti na kultne numere kao što su „Budi moja voda“, „Mjesta za mene“, „Odlučio sam da te volim“, „Nebo“, „Astronaut“, pa sve do novijih, koje status „kultnih“ tek čeka, „Sutra ćemo pričati“, „Ribe“ i „Priđi mi bliže“, sa aktuelnog „Mamuta“, albuma koji je proglašen jednim od najboljih u regionu 2014. godine.

Pevač, tekstopisac, gitarista, Damir Urban je prepoznatljivo ime stekao već nakon prvog „Laufer“ albuma. Posle rasformiravanja po mnogima jednog od najbećih hrvatskih rok bendova ikada, karijeru nastavlja 1996. godine sa bendom „4“, uspešno izvedenim zaokretom u zvuku na albumu „Otrovna kiša“, nakon kojeg su usledili legendarni „Žena dijete“ i singlovi „Odlučio sam da te volim“, „Mala truba“, „Samo“, „Ruke“.

Album „Retro“ iz 2004. doneo je veliki hit „Mjesta za mene“, nakon kojeg je 2009. usledilo izdanje „Hello“, a 2012. i nagrađeni EP „Kundera“. Sa Četvorkom izdaje album „Mamut“, kao i „Live 2015“ izdanje koje predstavlja zapis sa dosad najvećeg samostalnog koncerta Urbana & 4, održanog u Domu sportova, a koji je obuhvatio sve faze Urbanovog autorskog stvaralaštva, od mitskih Laufera, preko antologijskih albuma „Otrovna kiša“ i „Žena dijete“, do novijih diskografskih izdanja „Kundera“ (dobitnik Porina za najbolji album rok muzike) i „Mamut“.

Ulaznice za koncert su dostupne na blagajnama GigsTixa, a specijalna promo cena za 200 najbržih kupaca iznosi 1000 RSD. Redovna cena u pretprodaji biće 1200 RSD, dok će cena karte na ulazu biti 1500 RSD. (danubeogradu.rs)