Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Musicology: Slobodan Trkulja i Balkanopolis

Musicology: Slobodan Trkulja i Balkanopolis

Ekskluzivne klupske koncerte održaće Slobodan Trkulja i Balkanopolis u okviru serijala Musicology Barcaffè Sessions, 5. i 6. decembra od 21.00.

Kao jedini domaći umetnik Trkulja će još jednom u Beogradu pokazati muzičku magiju i energiju koju nosi zajedno sa svojim bendom ali ovoga puta u intimnoj atmosferi kluba Bitefartcafe.

Naš svetski poznati umetnik, koji fascinira publiku, kako svojim sviračkim umećem, tako i izuzetno moćnim glasom, osnivač je i frontmen Balkanopolisa. Muzika Balkanopolisa, koju komponuje Slobodan Trkulja, zasniva se na džezu, pop muzici i balkanskim tradicionalnim melodijama i ritmovima.

Slobodan Trkulja i Balkanopolis su spajanjem ovih žanrova stvorili jedinstven zvuk koji se odnosi na „modernu tradiciju“, koji je prerastao u zaseban muzički žanr sa sve više pratilaca, kako među muzičarima, tako i među slušaocima. U prisnom kontaktu sa publikom, Slobodan i Balkanopolis će sve slušaoce na ovom ekskluzivnom klupskom nastupu povesti na jedno magično putovanje kroz istoriju, od tradicije do sadašnosti.

Cena karte je 1200 RSD i može se nabaviti na svim prodajnim mestima eventima i ddtickets, kao i online.

Musicology ove godine traje od oktobra 2016. do aprila 2017. Do sada su u sklopu ovog koncertnog serijala nastupile zvezde poput The Brand New Heavies, Jose James i Cristina Branco. Posle Slobodana Trkulje i Balkanopolisa, publika će moći da uživa u intimnim koncertima svetski poznatih izvođača, kao što su Hindi Zahra, Gregory Porter i Meshell Ndegeocello. (danubeogradu.rs)