Naslovna » Izlasci » Pozorište » „Ostaci“ u Domu omladine Beograda

„Ostaci“ u Domu omladine Beograda

U Klubu Doma omladine Beograda, 7. i 13. novembra od 21.00, biće izvedena predstava „Ostaci“ Vuka Boškovića, u režiji Andreja Nosova.

Ovo je veoma prilagodljiva pozorišna predstava koja istovremeno eksperimentiše i sa formom i sa prostorom. Na sceni su tri aktera, koja se smenjuju u ulogama četiri lika. Predstava se često pretvara u eksperimentalni rok koncert. Glumci sviraju bubnjeve, gitaru, harmoniku, klavijature, violinu i gusle, sve to kombinovano u izuzetnoj muzičkoj fantaziji Irene Popović Dragović.

– Nije li ukleto usuđenje svakog čoveka koji pokuša nešto da menja, da ostane u toj borbi sasvim sam? Ili da čak i kada postoje saveznici i saborci, bude spreman da gubi iz dana u dan? Šta je to što gubimo pristajanjem na poredak koji je zasnovan na manipulativnim i pokvarenim ljudskim osobinama? Gubimo mogućnost da nam život bude dostojanstven, da oni koji ne zaslužuju i ne dobijaju, gubimo postor da volimo. Nije ni čudo što junaci nove drame Vuka Boškovića vole pogrešno. Ili vole pogrešne. Ili se ne usuđuju da vole tamo im se ta ljubav čini potpuno nepovratnom, rasutom i neispunjenom. Ili vole tamo gde je sigurno.
Ova predstava nema za cilj da bilo koga obrazuje o prošlosti, da bilo koga tera da radi bilo šta. Ova predstava najličnije postavlja pitanje: ima li smisla i vredi li i dalje pokušavati? – izjavio je Andrej Nosov povodom predstave.

U predstavi igraju: Miloš Timotijević, Jelena Graovac i Irena Popović Dragović.

Autorski tim predstave čine: Vuk Bošković (autor dramskog teksta), Andrej Nosov (reditelj), Irena Popović Dragović (kompozitorka), Biljana Srbljanović (dramaturškinja) i Matija Leković (dizajn zvuka).

Cena ulaznice je 600 RSD. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.