Naslovna » Izlasci » Film » Paralelne vizije na bis 7. decembra
Paralelne vizije - Rokabili svet
Rokabili svet

Paralelne vizije na bis 7. decembra

U velikoj sali Doma omladine Beograda, 7. decembra, biće realizovan program Paralelne vizije na bis.

Posle prvog izdanja Festivala muzičkog filma u septembru, još jednom će biti prikazana dva najbolja filma ovogodišnjih Paralelnih vizija.

Od 18.00, na programu je muzički dokumentarac „Rokabili svet“ (Rockabilly World, USA, 2016) sa našim Đorđem Stijepovićem kao jednim od glavnih protagonista, ove uzbudljive priče o subkulturnoj zajednici rokabili muzičara i njihovih obožavalaca u Americi. Pin-up devojke, tetovaže, oldtajmeri, holivudski klubovi i rokabili zaluđenici iz celog sveta…

Paralelne vizije - Nina
Nina

Od 20.00 na programu je najnoviji igrani film o životu čuvene Nine Simon, „Nina“ (UK, 2016), sa Zoi Saldanjom u naslovnoj ulozi. Priča prati lične uspone i padove, ove fascinantne pevačice i borca za ljudska prava, uz jednako impresivnu muziku.

Karta košta 250 RSD.

***

Kompletnu selekciju ovogodišnjeg festivala Paralelne vizije videće i Kruševljani, u okviru filmskog programa Kulturnog centra Kruševac, od 8. do 16. decembra.

Festival muzičkog filma zajednički organizuju Dom omladine Beograda, distributerska kuća Visionary Thinking i Paralel – beogradski festival subkulture. (danubeogradu.rs)