Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera: Kabare Ivana Bekjareva – Ekser

Premijera: Kabare Ivana Bekjareva – Ekser

U sredu, 9. novembra od 20.00, u Akademiji 28 premijerno će biti održana pozorišno-muzička predstava Ivana Bekjareva „Ekser“.

Kabare u trajanju od dva sata isprepletan je recitovanjem i glumom doajena srpskog glumišta uz izvođenje kabaretskih pesama trojice muzičara benda Zarđali ekser. Sav prihod od prodaje karata, Bekjarev će proslediti Sportskom društvu Radnički.

– Radnički je jedno divno sportsko društvo. Iako sam zvezdaš, zavoleo sam sport upravo zahvaljujući Radničkom. Išao sam u školu „Filip Višnjić“ koju je od stadiona Radničkog delio samo jedan zid i mi smo ga kao deca stalno preskakali da odgledamo svaku utakmicu tada najvećih sportista. I evo sada, kao i mnogi drugi umetnici, želim da pomognem nekim budućim šampionima Radničkog sa Krsta – izjavio je Ivan Bekjarev.

Sportsko društvo Radnički trenutno okuplja oko 3.000 dece u 13 klubova, a među njima i decu sa invaliditetom i decu sa posebnim potrebama. Kako bi im omogućili bolje uslove za treniranje i razvoj, Radnički je u septembru pokrenuo kampanju „Borba za Radnički“ koja ima za cilj prikupljanje finansijskih sredstava za renoviranje hala, nove rekvizite i grejanje.

– Radnički je uvek sklanjao decu sa ulice. Kada vidite sve te male heroje koji dolaze na treninge čak i kada nema struje i kada su sale ledene, shvatate da nešto morate da uradite za njih. Naša je dužnost da im obezbedimo barem pristojne uslove i ostavimo im u amanet lep Radnički i ljubav prema sportu. Zbog toga nam je ovakva pomoć vrlo značajna – rekla je Stanka Pejović, generani sekretar SD Radnički.

Uz prijatne zvuke klavira i gitara, Ivan Bekjarev i momci iz benda Zarđali ekser, skečevima i aktuenostima puna dva sata pubiku zasmejavaju do suza ali dotiču i najdublju emociju.

Cena ulaznice je 500 RSD. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.