Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera plesne predstave „Stranac“

Premijera plesne predstave „Stranac“

Plesna predstava „Stranac“, koreografa Miloša Isailovića, biće izvedena premijerno 1. i 2. decembra od 20.00, u UK „Vuk Stefanović Karadžić“.

Ovo je priča o nesreći, ali ne onoj koju prati zvuk sirena – o spoticanju i samoći, izazovu i iznenađenju, drugarima iz detinjstva i prvim ljubavima, razočarenjima i žurkama. Posvećena je svima onima koji su zamuckivali pred problemima, koji su se tražili, ali i skrivali u svoje ćoškove, prekrivajući glavu jasticuma dok traje svađa. Ovo je priča o svima nama, prikazana kroz osvežavajuću i autentičnu koreografiju koju izvodi sedam talentovanih igrača iz regiona.

– Predstava je nastala iz mog ličnog iskustva i želim da inspirišem publiku da odgovre na sva pitanja koja ih muče potraže u detinjstvu, jer mislim da je sve počinje u kući u kojoj smo odrasli i porodici – smatra Miloš.

Njegova priča prati život sedmoro dece (igrača), koja žive zajedno u zgradi, sličnoj onoj u kojoj je on odrastao. Tu na istom spratu žive dve porodice. Prva, odakle su deca, glasna je, glasno razgovara, smeje se, svađa i voli. S druge strane, iz stana pored, nikad se ne čuje ništa, a odatle izlaze uvek nasmejani ukućani. Ovakav kontrast utiče na likove i formira ih u zrele ljude kroz „igru njihovog odrastanja“.

Igrač i koreograf Miloš Isailović za svoj koreografski prvenac, „Dunjaluk“, dobio je nagradu Dimitrije Parlić, za najbolje koreografsko ostvarenje u oblasti savremenog teatra za sezonu 2015/16. od Udruženja baletskih umetnika Srbije. Pored Miloša, autorski tim čine i Draško Adžić (kompozitor) i Ivana Ivković (dramaturški konsultant).

Postavu plesača čine Nika Lilek, Anja Moderdorfer, Ivana Savić Jaćić, Tamara Pjević, Dejan Kolarov, Jure Masten i Alan Fuentes Guerra.

Prodaja karata (700 RSD) je omogućena na biletarnicama Eventim-a, Ticketline-a, kao i u Nacionalnoj fondaciji za igru i biletarnici UK „Vuk Stefanović Karadžić“.

Predstava „Stranac“ nastala je u koprodukciji Hartefakta i Nacionalne fondacije za igru, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i grada Beograda. (danubeogradu.rs)