Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Rošer bend i Madam Piano na Kolarcu 4. decembra

Rošer bend i Madam Piano na Kolarcu 4. decembra

U ciklusu „Kolarčev podijum kamerne muzike“ u nedelju 4. decembra od 11 časova pred publikom je beogradski Rošer bend, koji je najavio i specijalnu gošću – Madam Piano.

Koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine je besplatan, a na programu su standardi evergrina i džeza:

Theme Song – The Muppet ShowZa dž
Santana – Samba Pa Ti
Santana – Europa
Astrud Gilberto – Agua de Beber
Doris Day – Perhaps, perhaps, perhaps
Nina Simone – My baby just cares for me
Glenn Miller – In The Mood
H. Mancini – The Pink Panther
S. Wonder – Sir Duke
D. Ellington – Creole Love Call

Rošer bend čine:
Radmila Vardalić, violina,
Selena Jakovljević, violina,
Dejan Rokvić, viola,
Ivan Stanković, kontrabas i
Lazaro Del Toro Vega, perkusije.

Muzička institucija Rošer (Rocher) nastaje 2008. godine, na ideju Radmile Vardalić, violina i Dejana Rokvića, viola. Počinju Duom Rošer, da bi se kasnije proširili u Gudački kvartet Rošer i Rošer bend. Danas svi navedeni ansambli čine Muzičku instituciju Rošer.

Ansambli beleže mnogobrojne koncerte, kako u Beogradu (Sava Centar, Kolarčeva Zadužbina, SKC, Svečana sala Skupštine grada) tako i širom zemlje i inostranstva. Zapaženi su nastupi na manifestacijama: Shopping festival u Dubaiju 2012. godine, festival u Hrvatskoj (Čakovec), 39. Majski muzički memorijal Josip Slavenski, SOMUS (Sombor), Festival Tisin cvet (Novi Kneževac), Šidsko kulturno leto (Šid), Međunarodni festival klasične muzike „Vrnjci” (Vrnjačka Banja), Noć muzeja (Sombor), Nušićijada (Ivanjica), Svetosavska akademija (Bogatić), Dani Beograda (Beograd), veliki Džez festival Nišvil-Niš, kao i koncerti u Bošnjačkom institutu u Sarajevu i nastupi u Švajcarskoj (Ženeva).

Kao solisti sa ansamblima nastupili su: Moira Michelini, klavir (Italija), Blanka Tkalčić, mecosopran (Hrvatska), Maya le Roux Obradović, gitara, Aleksandar Nikolić, bandoneon, Ljubomir Dimitrijević, flauta i blok flauta, Nikolina Kovačević, vokal…

Repertoar Muzičke institucije Rošer čine mnogobrojna dela, počev od klasike, preko popularnih minijatura pa do filmske muzike, tradicionalne, orijentalne i etno muzike, džeza, tanga i evergrin standarda. Duo Rošer izdaje prvi CD sa delima klasične muzike, a zatim i pet DVD izdanja uživo sa koncerata. U pripremi je i snimanje CD-a benda Rošer sa tango i džez standardima. Kamerni orkestar Rošer nastao je 2014. godine i debitovao je koncertom u Sava Centru.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković