Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Šampioni trube: Srpska se truba daleko čuje

Šampioni trube: Srpska se truba daleko čuje

U velikoj dvorani Sava centru 29. decembra od 20.00, predstaviće se Šampioni trube tokom spektakla koji je nazvan „Srpska se truba daleko čuje“.

Prednovogodišnje zagrevanje u Sava centru je koncert najboljih, nagrađenih trubačkih orkestara i srpske tradicije.

Šampioni trube koji dolaze pravo iz Guče su orkestar Ekrema Mamutovića iz Vranja (Šampion šampiona Guče 2016), orkestar Bojana Ristića iz Vladičinog Hana (najbolji orkestar Guče 2016.) i orkestar Saše Krstića iz Surdulice (zlatna truba Guče 2016.).

Ovi orkestri izvešće najpopularnije trubačke kompozicije i uvesti publiku u prednovogodišnje slavlje. Uz trubačke hitove, spletove narodnih kola Akademskog kulturno umetničkog društva „Lola“, srpske nošnje i tradicionalne pesme na najlepši mogući način publiku i one koji poštuju srpski melos i tradiciju uvešće u proslavu naredne i nadamo se uspešne Nove 2017. godine.

Biće ovo beogradski spektakl posvećen dragocenom instrumentu zbog čijeg zvuka i atmosfere koju orkestri stvaraju, mnogi turisti iz daleka dolaze u Srbiju, neretko i više puta. Guča se daleko „čuje“ a ovoga puta u prestonici na neobičan način i uz prilagođen repertoar.

Karte su u pretprodaji na blagajni Sava centra i na svim Eventim prodajnim mestima i mogu da se kupe po cenama od 800, 1200 i 1500 RSD. (danubeogradu.rs)