Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Sava centar: „Dva sveta“ Željka Joksimovića

Sava centar: „Dva sveta“ Željka Joksimovića

U Velikoj dvorani Sava centra u sredu 7. decembra jedan od najpopularnijih muzičara srpske pop scene Željko Joksimović na koncertu pod nazivom „Dva sveta“ publici predstavlja nešto sasvim novo.

Spektakularni projekat „Dva sveta“ već oduševljava zainteresovanu javnost. U njemu je Željko Joksimović izmenio aranžmane najpoznatijih folk, pop i rok pesama, kao i nekoliko svojih, i izvodi ih na seriji koncerata u decembru. Posle Skoplja i Niša, a pre Zagreba, Željko je pred beogradskom publikom.

Na spisku obrađenih pesama su, između ostalih, „Ja sam težak kao konj“ (Električni orgazam), „Jesen u mom sokaku“ i “Vlajna” (Predrag Živković Tozovac), „Suada“ (Plavi orkestar), „Dva sveta“ (Toma Zdravković), „Neko te ima noćas“ (Van Gog)… dok je iz svog repertoara Joksimović izdvojio numere poput „Zaboravljaš“, „Nije ljubav stvar“, „Ono naše što nekad bejaše“, „Michelle“…

Osnovan bend „Kapitalisti“, specijalno za „Dva sveta“

– Jazz, drugačije, novogodišnje i sveže – to bi bile prve asocijacije na ove pesme i ovaj projekat. Naziv „Dva sveta“ asocira ne samo na veliki hit Tome Zdravkovića kojim počinjemo kampanju, nego i na dva muzička i stilska sveta koja sam pokušao da pomirim ovim projektom. Veoma sam uzbuđen i nestrpljiv da čujem komentare publike. Nadam se i biću zahvalan ako im se bude dopalo, i ako osete sve sate rada na ovim pesmama, trud desetine muzičara koji su učestvovali u njihovom stvaranju i ogromnu ljubav koju one nose u sebi”, kaže Željko.

– Želeo sam da napravim iskorak, drugačiju vrstu muzike, baš u decembru, da se pred Novu godinu organizuju koncerti, po uzoru na Pola Enku, Majkla Bublea, da obradim naše pesme, drugačije ih “obučem”, ubacim neke svoje numere. Napravili smo formaciju Big benda, skupili smo muzičare iz raznih mesta, a bend smo nazvali “Kapitalisti”. Istakao bih i značaj dirigenata, Fedora Vrtačnika, Vladimira Nikolova iz Makedonije i Milana Nedeljkovića. Spremni smo za turneju, želimo da prenesemo emociju publici i nadam se da će „Dva sveta“ biti osveženje za sve u regionu – dodaje Joksimović.

Cene ulaznica su: 1.000, 1.500, 2.000, 2.500, 3.000 i 3500 dinara.

Drugi koncert u Dvorani Doma sindikata

Zbog ogromnog interesovanja beogradske publike, Joksimović je zakazao i drugi koncert u srpskoj prestonici, 21. decembra od 20.00, u Dvorani Doma sindikata.

– Svi termini u Sava centru su bukirani, a interesovanje publike je ogromno. Održali smo prvi od četiri koncerata u Skoplju, to je zaista vredelo svakog sata, energije, truda jer je reakcija publike bila fenomenalna. Iskreno sam srećan što se publici dopalo da pesme koje vole čuju u novom aranžmanu – rekao je Joksimović. (danubeogradu.rs)