Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Spektakularno: Jeff Mills & RTS Symphony Orchestra

Spektakularno: Jeff Mills & RTS Symphony Orchestra

Ekskluzivno i originalno – u četvrtak 24. novembra u prostoru Belexpo centar u muzičkom spektaklu Lovefest Experience zajedno nastupaju Jeff Mills, jedan od najpoznatijih predstavnika globalne elektronske scene i Simfonijski orkestar RTS-a pod upravom dirigenta Bojana Suđića.

Organizator događaja je Lovefest – festival iz Vrnjačke Banje koji je izrastao u jedinstvenu kulturnu platformu za unapređenje muzičke industrije i promociju urbane kulture.

“Povezujući Jeff Mills-a i Simfonijski orkestar RTS-a želimo da ljudi počnu da razmišljaju o muzici drugačije, a nadamo se da je to samo početak. Savršena fuzija zvuka, surovi sudar klasičnog i modernog ili samo još jedan četvrtak. Na vama je da procenite!” – reči su ekipe Lovefest-a.

Posle programa, za prisutne na after-partiju nastupaju domaći di-džejevi Dejan Milićević, Marko Milosavljević i Kristijan Molnar, a za ponoć je najavljeno veliko iznenađenje.

Koncert počinje u 20 časova.

Ulaznice se mogu nabaviti preko poslovne mreže Eventima i Gigstix-a, kao i online, po cenama od 1.500 do 16.000 dinara.

Jeff Mills ( The Wizard!) poznat je kao muzički “čarobnjak”, živa legenda elektronske scene i pravi odraz onoga što nas očekuje u budućnosti. Neprestana potraga za jačinom zvuka i njegovi ogoljeni, skoro industrijski di-džej setovi doprineli su da Mills postane jedan od najtalentovanijih internacionalno poznatih izvođača koje je detroitska tehno scena iznedrila. Mills je jedan od osnivača legendarnog muzičkog pokreta Underground Resistance. Tokom vladanja scenom više od 30 godina objavio je čak 20 albuma i preko 100 singlova. Bio je prvi di-džej koji je napravio saradnju sa simfonijskim orkestrima, na taj način kreirajući savršen i uvek drugačiji spoj klasičnih instrumenata i zvuka budućnosti.

Simfonijski orkestar RTS-a je osnovan 1937. godine kao jedan od najvećih muzičkih sastava u zemlji. Gotovo 80 godina kasnije, orkestar predstavlja stub kulture i klasične muzike, ne samo u Srbiji već i u regionu. Tokom svoje bogate istorije ansambl je ugostio dirigente sa svih strana sveta i u isto vreme punio muzičke arene u Nemačkoj, Španiji, Velikoj Britaniji, Rusiji, Francuskoj, Italiji i mnogim drugim zemaljama.

Simfonijski orkestar RTS-a je poslednjih deset godina pod dirigentskom palicom Bojana Suđića. Njegova veština da muziku vaja kao sopstveni kreativni čin ga je učinila jednom od vodećih figura, ne samo na srpskoj, već i na svetskoj sceni klasične muzike. Njegov talenat ga je odveo do više od 40 orkestara i sastava na svim stranama sveta, uključujući i Rimski simfonijski orkestar u Italiji, Karintski simfonijski orkestar u Austriji, Moskovski kamerni orksetar u Rusiji…

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković