Naslovna » Blog » Akcije i reakcije » The Bohemians: Odličan koncert u Sava centru!

The Bohemians: Odličan koncert u Sava centru!

Najteži zadatak u ovoj intezivnoj koncertnoj sezoni u prestonici imali su momci iz Queen Tribute benda The Bohemians – da privuku i zadrže publiku iste večeri kada je Bijelo dugme imalo svoj prvi ovogodišnji nastup u Areni.

Pokazalo se pak da ljubitelji Queen-a nisu marili za Bregovićev hepening – više od 2000 posetilaca došlo je u Sava centar sa namerom da se provede uz vanvremenske hitove kultnog britanskog benda.

Koncert je krenuo božanstvenim instrumentalom „Who Wants To Live Forever“ kojeg je perfektno izvela poljska filharmonija. I taman kada smo pomislili da će ovo biti jedan od onih sedećih, penzoskih koncerata, na scenu su istrčali The Bohemians i podigli energiju sa „I Want It All“.

Pevač Rob Comber je suvereno zagospodario binom, da bi posle „Killer Queen“ i „Bicycle Race“ pozvao publiku da dođe pred binu i peva sa njima. Nije trebalo dva puta reći – većina publike je pohrlila ka sceni, plešući i pevajući uz „Under Pressure“, „A Kind Of Magic“, „I Want To Break Free“ i ostale Queen hitove.

Na „Barceloni“ im se pridružio njujorški mecosopran, dok je simpatije publike pobrao energični dirigent, koji se više ponašao kao frontmen nego kao klasičar.

The Bohemians su pokazali i dokazali zašto su najtraženiji Queen Tribute bend, odavši na najbolji način poštu velikom pevaču i umetniku Frediju Merkjuriju.

„The Show Must Go On“ spektakl trajao je više od dva sata, završivši bisom „We Will Rock You“ i „We Are The Champions“.

Među posetiocima bilo je dosta ličnosti iz kulturnog i javnog života. (Jadranka Janković)