Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Operacija Hromit
Operacija Hromit

U bioskopima: Operacija Hromit

Akcioni film „Operacija Hromit“ prikazivaće se u bioskopima od 17. novembra.

Proslavljeni glumac Lijam Nison na veliko platno se vraća u filmu inspirisanim istinitim događajima.

Nije prvi put da Nison glumi u filmovima sa ratnom temom – setimo se filma „Šindlerova lista“ – ali u ovom ostvarenju igra Daglasa MekArtura, američkog generala sa pet zvezdica, koji je predvodio snage Ujedinjenih nacija u Korejskom ratu.

On je bio veliki vojskovođa, ali je sklonjen sa svoje pozicije pošto je počeo da daje izjave koje su se kosile sa američkom spoljnom politikom tog vremena.

Glavna radnja ovog filma je bitka kod Inčeona, u ratu između Severne i Južne Koreje, kada su snage UN organizovale iznenadni napad protiv Severa.

Pre pokretanja Operacije Hromit, američki general Daglas MeKartur poslao je osam članova korejskog organa za komunikaciju na tajni zadatak, koje je predvodi južnokorejski poručnik Jang Hak-So, sa ciljem da uspešno sleti na Inčon.

Film „Operacija Hromit“ rađen je u produkciji južnokorejske kompanije Taewon Entertainment pod rediteljskom palicom Džona H. Lija, dok je scenario napisao Li Men Hi. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: In-cheon sang-ryuk jak-jeon / Operacija Hromit. Dužina trajanja filma: 108 minuta. Država i godina proizvodnje: Koreja / 2016. Žanr: akcija, drama. Uloge: Liam Neeson, Jung-jae Lee, Beom-su Lee. Reditelj: John H. Lee.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.