Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Vajana
U bioskopima: Vajana

U bioskopima: Vajana

Novi animirani film koji će privući klinceze i klince u bioskope je „Vajana“, delo Volt Dizni studija za animaciju.

Film će biti premijerno biti prikazan u subotu, 19. novembra od 17.30, u bioskopu Cineplexx Delta City.

Pre tri hiljade godina, najveći mornari sveta putovali su po širokom Pacifiku i otkrivali brojna ostrva Okeanije. Ali onda, skoro hiljadu godina, njihova putovanja su prestala, i niko, do dan danas, ne zna zašto.

Ovo je neverovatna CG animirana avantura o živahnoj tinejdžerki koja će otploviti na hrabru misiju da spasi svoj narod. Za vreme tog putovanja ona će upoznati nekada moćnog poluboga Mauija koji će je voditi u njenoj misiji da postane „nalazač puta“.

Oni će zajedno putovati po otvorenom okeanu u ovom avanturističkom putovanju, gde će se susresti s ogromnim vatrenim stvorenjima i neverovatnim preprekama. Usput će Vajana ispuniti nedovršeni zadatak svojih predaka i otkriti ono što je uvek tražila: svoj identitet. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: Moana / Vajana. U bioskopima od: 24. 11. 2016. Dužina trajanja filma: 103 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2016. Žanr: animirani, avantura. Reditelji: Ron Clements, John Musker. Režija sinhronizacije: Tea Puharić. Glasovi: Marko Kon, Ivona Rambosek,Dejan Lutkić, Dragan Mićanović, Maja Odžaklijevska, Ivana Knežević.