Naslovna » Izlasci » Pozorište » „Udaj se muški“ premijerno u Akademiji 28
Udaj se muški - Akademija 28

„Udaj se muški“ premijerno u Akademiji 28

Publika će imati priliku da premijerno gleda komediju „Udaj se muški“ 20. novembra od 20.00 na Velikoj sceni Akademije 28.
Kako bi ostala što tajanstvenija i sačuvala čari premijernog izvođenja, ekipa skoncentrisana oko „oživljavanja“ ovog komada nije želela da otkriva previše detalja. Ono što znamo jeste da je u pitanju „komedija sa pevanjem, telefoniranjem i lešnicima“.

Okosnicu dela Dunje Petrović u režiji Marije Lipovski čini organizacija jedne svadbe prilikom koje dolazi do različitih peripetija vrlo tipičnih za domaći mentalitet. Niz svađa, dobro osmišljenih laži, spletki, kao i nezaobilaznog ogovaranja začiniće ovu (ne)običnu svadbu i utisnuti publici osmeh na lice.

U glavnoj i jedinoj ženskoj ulozi naći će se naša proslavljena glumica Snežana Savić, koja će udahnuti život liku jedne pomalo otkačene tašte.

Pored nje, na sceni će se naći i Stefan Uroš Tešić, Predrag Kotur, Aleksandar Jovanović, Miloš Đorđević, ali i Ratko Tankosić kome će ovo biti prvo pojavljivanje na daskama koje život znače.

Cena karte: 500 RSD.  (danubeogradu.rs; Katarina Tomović)

Uređuje: DuB volonteri