Naslovna » BG servis » Uskoro: Otvaranje skvera Mome Kapora
Skver Mome Kapora

Uskoro: Otvaranje skvera Mome Kapora

U četvrtak, 10. novembra, biće upriličeno svečano otvaranje skvera Mome Kapora.

Uređenje ove lokacije počelo je juče u prisustvu supruge našeg poznatog pisca Ljiljane Kapor.

Prethodilo mu je preimenovanje dela Mačvanske u Ulicu Mome Kapora i održavanje „Mominog kruga“ na ovom prostoru na Vračaru. Do pre godinu dana na ovom mestu postojala je benzinska pumpa.

Mali skver će nositi Momino ime i tako podsećati na njega i na sve ono što je značio za Beograd.

Ideja je naišla na veliko odobravanje, kako supruge našeg poznatog pisca Ljiljane Kapor tako i građana iz okolnih zgrada, koji su se saglasili oko konačnog rešenja, a na ovaj način svi će moći da kažu da su učestvovali u tome kako će ovaj prostor ubuduće izgledati.

Rešenjem je predviđeno da se na skveru nalaze „školice“, koje su čest motiv na slikama Mome Kapora, jer se skačući po „školicama“ može otići u detinjstvo.

Ovaj skver bi trebalo da bude mesto odmora i igre najmlađih i mesto sećanja na Momu Kapora. Osim „školica“ od plavog mermera, radovi podrazumevaju i postavljanje granitnih klupa iz jednog dela, čvrstih zastora oko čitavog skvera, travnog busena i dekorativnog zelenila. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.