Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Veritas Backup Exec 16 – pomaže kod skladištenja podataka

Veritas Backup Exec 16 – pomaže kod skladištenja podataka

Približavanje granici kapaciteta i većoj gustini datacentara i skladišnih nizova zahteva pametnije alate za strateško bekapovanje na infrastrukturu “oblaka”, virtuelne i fizičke sisteme

Veritas Technologies, lider u upravljanju informacijama, danas je objavio novu verziju alata Backup Exec, verziju 16, koja predstavlja značajnu nadogradnju njihovog rešenja za bekapovanje i oporavak podataka namenjenog organizacijama srednje veličine. Podaci u ovom tržišnom segmentu, prema očekivanjima iznetim u nedavno objavljenom istraživanju, trebalo bi da narastu za jednu trećinu u naredne tri godine.

S budžetima koji ostaju nepromenjeni, a sa poslovnim očekivanjima koja rastu kad je reč o brzini uvođenja i povraćaju IT investicija, kompanije srednje veličine traže neko moćnije, fleksibilnije i pouzdanije rešenje za zaštitu podataka.

Efikasna upotreba raspoloživih resursa će biti ključna da bi se izbegli prekidi u poslovanju. Backup Exec 16 pomaže poslovnim subjektima da odgovore na ključne izazove u vezi sa zaštitom podataka, pokrivajući sve podatke kritične za poslovanje, smeštene u infrastrukturi “oblaka”, virtuelnim ili fizičkim sistemima – svejedno gde se nalazili. Organizacije takođe mogu da iskoriste najnoviju, skalabilnu Microsoft-ovu infrastrukturu koju čini kombinacija Microsoft Azure, Windows Server 2016 i Microsoft Hyper-V Server 2016 rešenja.

Sa novim izdanjem BE 16, administratori će imati koristi od proširene podrške za infrastrukturu “oblaka”, kao što će imati koristi od pojednostavljenog modela licenciranja i kupovine, prilagođenog sadašnjim potrebama korisnika. Karakteristike Backup Exec 16 rešenja sada obuhvataju sledeće novitete:

  • Proširena podrška za “oblake”: BE 16 olakšava prelazak na infrastrukturu “oblaka” tako što nudi jednu objedinjenu platformu koja štiti kritične podatke smeštene na “oblaku”, virtuelnim mašinama i fizičkim infrastrukturama. Serverske i konfiguracije servisa daju Backup Exec-u potrebnu fleksibilnost da zaštiti podatke unutar, iz i ka “oblaku”.
  • Podrška za Microsoftovu infrastrukturu “oblaka”: Organizacije mogu da iskoriste prednost najnovije, skalabilne Microsoft-ove infrastrukture sa Azure, Windows Server 2016 i Hyper-V Server 2016 rešenjima. Azure komponente mogu biti zaštićene kako bi se omogućio bekap koji neće opterećivati sistem, jednoprolazni bekap i granularan oporavak datoteka, foldera i objekata. Fleksibilne opcije Backup Exec-a podržavaju polisu zaštite podataka koji je organizacija prethodno odabrala, bez nametanja uslova. Robusni protokoli za šifriranje sa kraja na kraj (mreže) pomažu da se osigura bezbednost podataka i poveća spremnost kompanija da dopuste prebacivanje osetljivih podataka na isplative javne servise sklašitenja u “oblaku”.
  • Izuzetne performanse: Backup Exec omogućava korisnicima da zaštite svoje VMware virtuelne mašine izuzetno brzo, sa neznatnim uticajem na performanse rada, obezbeđujući istovremeno da se pojedinačne datoteke mogu brzo povratiti iz bekapa. Patentirana mogućnost zvana “Instant granularna tehnologija povraćaja” (Instant GRT), omogućava organizacijama da ispune sve ciljeve u vezi sa oporavkom podatka. Korisnici mogu odmah da aktiviraju VMware virtuelne mašine, čim se izvrši oporavak podataka, značajno smanjujući utrošak vremena i truda potrebnog da se aktiviraju kopije zaštićenih servera za testiranje, razvoj, otkrivanje problema i povraćaj podataka. Ova funkcionalnost se naročito ističe u mogućnostima organizacije da se brzo oporavi u slučaju ucenjivačkih napada s zahtevanim otkupom podataka.
  • Pojednostavljen model licenciranja i kupovine omogućava lakšu potrošnju: Napravljen zbog srednjih kompanija koje su osetljive na cenu, a koje nemaju komplikovanu infrastrukturu ili sopstvene administratore bekapa, Backup Exec nudi prednost Veritasovog fizičkog i virtuelnog iskustva sa mogućnostima zaštite podataka preko virtuelnih i okruženja u “oblaku”, tako da organizacije mogu efektivno da štite kompletne setove podataka koje imaju.

“Većina organizacija radi po modelu hibridnog “oblaka”, što znači da im je potreban pristup podacima kako na heterogenim “oblacima”, tako i na arhitekturama koje su u okviru firme,” rekao je Endi Spenser, direktor marketinga programa Backup Exec za ceo svet u kompaniji Veritas. “Kompanija Veritas omogućava zaštitu podataka koja je arhitekturno agnostička – smanjujući složenost i rizike od upotrebe različitih rešenja, a uz to obezbeđujući veći stepen vidljivosti i kontrole informacija. Backup Exec 16 pomaže kompanijama da reše ove kritične izazove u vezi sa zadržavanjem informacija (traženih po zakonu) na jednostavan i pravolinijski način, štiteći kompletno sve kritične podatke kompanije, rasute na oblaku, virtuelnom ili fizičkom domenu.

Eksplozija virtuelnih servera i sistema čini težim zahteve za skladištenje podataka u istom data centru. Globalno istraživanje koje je naručio Veritas Technologies, otkrilo je da će, tokom naredne tri godine, srednja preduzeća skladištiti 39 procenata svojih podataka na virtuelnim infrastrukturama, 33 procenata na fizičkim i 27 procenata u “oblacima”. Da bi izbegle složenost bekapovanja kad se podaci nalaze na različitim sistemima, mnoge organizacije primenjuju sistem-specifične alate za bekapovanje. To za rezultat ima situaciju da srednje kompanije u svojim okruženjima moraju da barataju sa četiri različita alata za bekapovanje u proseku, a za svaki od njih je potrebna posebna licenca, održavanje, obuka, a gde su operativni i troškovi infrastrukture. Backup Exec 16 pruža jednu alatku koja pomaže kompanijama srednje veličine da sačuvaju vredne resurse i vreme, što je kritično za njihov rast.

Kompanije srednje veličine su Backup Exec-u poveravale zaštitu svojih Microsoft i VMware okruženja deset godina unazad. Primenjujući standardne API-je, Backup Exec nudi fleksibilne opcije za zaštitu virtuelnih mašina, tako da organizacije mogu da se oslone na pouzdan i efikasan oporavak podataka, pri ostvarivanju svojih poslovnih ciljeva. Backup Exec ima 2,2 miliona korisnika i podržao je više od 800 miliona bekapa i sedam miliona povraćaja podataka, širom sveta.

“Srećni smo što ćemo nastaviti dugoročnu saradnju sa Veritas-om pomažući im da donesu snažna i fleksibilna “cloud” rešenja na tržište”, rekao je Ted Brokvej, generalni menadžer za Microsoft Azure Storage u kompaniji Microsoft Corporation. “Kao lider u oblasti bekapovanja i upravljanja informacijama, Veritas sa Azure tehnologijom pruža klijentima provereno i efikasno rešenje za upravljanje bekapovanjem u hibridnim sredinama.”

Promo video pogledajte na ovom link-u

Uređuje: DuB volonteri