Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Vračar Rocks Festival: Crvi i Iza

Vračar Rocks Festival: Crvi i Iza

Bendovi Crvi i Iza, koje do sada nismo bili u prilici da vidimo i čujemo na istoj bini, udružuju se 18. novembra u Božidarcu, na Vračar Rocks Festivalu, uz podršku grupe Dzosh.

Crvi su bend u stalnom nastajanju. Nisu superbend, već grupa ljudi koja se svirački razume i nadopunjuje. Crvi žele da lutaju, a ne žele da idu sigurnim putem. Za njih Žikica Simić kaže da su „hardkor energija, distorzija, fid-bek, električna struja, poludeli bas koji piči u noć. I trans, koja sačekuje u svakoj pesmi, i vodi negde daleko“.

Crvi su: Damjan Babić (vokal, gitara), Ivan Skopulovič (gitara, bas), Vladimir Pejković (gitara, bas, klavijaure, prateći vokal), Marko Benini (bubanj, prateći vokal).

– Sa Crvima sam se prvi put susreo u studiju. Damjan, koga poznajem i poštujem kao muzičara već dugi niz godina, predložio mi je da im snimim prvi singl. ​Evo, delićemo binu prvi put posle dugogodišnjeg prijateljstva, i… jedva čekam! Muzika Crva mi je bliska po senzibilitetu, a posle njihovog nastupa u Domu omladine sa Artan Lilijem, pokazali su da su zreo svirački bend. Sjajni muzičari! – kazao je Petar Rudić koji je zajedno sa još tri iskusna muzičara ne tako davno stvorio novi bend koji je osvežio beogradsku scenu – grupu Iza!

Iza (foto: Tina Marković)
Iza (foto: Tina Marković)

Iza čine mlada frontmenka Milena Grujić, Petar Rudić (Svi na pod), ali i Armin Bušatlić (ex Dubioza kolektiv), Goran Chaki Savić (Kal, MVP, Svi na pod!) i Petar Živić (Moussaka, Thresome).

Zvuk koji donose je fuzija raznih muzičkih pravaca – od panka do elektrofunka. Debi album „Kako vetar duva“ je nedavno objavljen i bend se, posle nastupa u Božidarcu, priprema za turneju po Bosni i Hercegovini. Interesantno je da će nastupiti i na Jahorini, na otvaranju zimske sezone čuvenog skijališta!

Ulaznice za Vračar Rocks Festival po pretprodajnoj ceni od​ 300 RSD dostupne su u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat). (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.