Naslovna » Izlasci » Pozorište » Zvezdara teatar: „Gozba“, premijera 16. novembra
"Gozba" od 16. novembra na repertoaru Zvezdara teatra
"Gozba" od 16. novembra na repertoaru Zvezdara teatra

Zvezdara teatar: „Gozba“, premijera 16. novembra

Zvezdara teatar u sredu 16. novembra u 20 časova na Novoj sceni prvi put izvodi predstavu „Gozba“ po tekstu Filipa Vujoševića, u režiji Veljka Mićunovića.

Tema komada je srpska porodica koja pokušava da se izvuče iz beznadežne materijalne situacije, ali ne preduzima nikakve stvarne korake da do toga dođe. Ukratko, priča koja će publiku dobro zabaviti, ali i u kojoj će svako na trenutke prepoznati sebe i ljude u okruženju.

„Radnici su postali građani, građani su ostali građani, tako da su sada svi zajedno građani. I svi su savremeni. I svima zajedno je preostalo jedino da veruju u višu silu“, kaže pisac Filip Vujošević.

Režija: Veljko Mićunović
Scenograf: Vesna Popović
Kostimograf: Jelena Stokuća

Igraju:
Nebojša DUGALIĆ, Janko
Nataša NINKOVIĆ, Radmila
Slaven DOŠLO, Nenad
Isidora SIMIJONOVIĆ, Dušica
Olga ODANOVIĆ, Baba
Tamara KRCUNOVIĆ, Suzana

Naredna izvođenja predstave „Gozba“ u ovom mesecu zakazana su za petak 18. i utorak 29. novembar.

Cena ulaznice je 1000 dinara.

Iz teksta:

… Domaćica treba da razradi tačan spisak svih nabavki, da razradi tačan mali budžet i da na osnovu raspoloživog novca predviđenog za tu priliku, učini raspodelu i odredi jelovnik prema broju pozvanih gostiju. Janko, janičaru, pusti me da spavam!

… Mi smo jedna mirna, prosta porodica. U našem domu ima i sreće i tuge i zagraljaja i nesuglasica, ali smo jedno naučili, a to je, da uvek jedni druge, bližnje svoje, volimo i poštujemo najviše na svetu. Vaš dolazak je za nas velika čast…

…To je čovek sa poznanstvima, vezama, bogatsvom, glamurom. Potrebno je samo da se lepo pokažemo i da nas zavoli… Posle toga, nebo je granica…

… Kod nas je uvek sve u redu. Cvetaju ruže. Mi ne znamo šta je to problem. Mi mislimo da je to neki… termin iz fizike…

(danubeogradu.rs)