Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Ammonite Records koncert: Presing, Lutke i Halftones

Ammonite Records koncert: Presing, Lutke i Halftones

Izdavačke kuća Ammonite Records svoj jubilej – 15 godina rada, obeležava nizom koncerata i književnih događaja u gradovima Srbije. Na prvom koncertu, u Dorćol Platz-u u petak 9. decembra, nastupaju bendovi Presing, Lutke i Halftones.

Rođendanska žurka počinje u 21 čas.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Dorćol Platz-a po ceni od 300 dinara. Na dan koncerta, karta će koštati 400 dinara. Ammonite Records sprema i brojna iznenađenja, poklone i rođendanske popuste za posetioce.

Za petnaest godina, Ammonite Records prešao je put od hobija do respektabilne evropske nezavisne izdavačke kuće koja i dalje raste. Ime Ammonite Records je od 2001. godine do danas prisutno na svim godišnjim listama najboljih domaćih izdanja pop muzike. Od 2006. godine počinju i sa objavljivanjem knjiga, i u svoj katalog uvršćuju veoma referentna izdanja iz oblasti književnosti i publicistike. Od 2014. Ammonite pokreće ediciju vinilnih izdanja i objavljuje nekoliko dugosvirajućih gramofonskih ploča.

Naredne, 2015, Ammonite Records osniva svoj muzički i video studio, svoj internet radio, TV emisiju, kao i svoj festival. Iste godine izlazi iz lokalnih okvira i uspostavlja veoma živu i dvosmernu saradnju sa partnerima iz Norveške, Švedske, Nemačke, Austrije, Holandije, Italije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Rusije, Izraela, Kameruna i Gane.

Osnivač i spiritus movens izdavačke kuće Ammonite, Dejan Bošković, po zanimanju je geolog, a, ujedno zaljubljenik u muziku i član DJ dvojca Navigatorz, poznatog po brojnim remiksima svetskih plesnih hitova i nastupima širom Evrope.

Presing, Lutke, Halftones… objavljuju za Ammonite Records

Godinu dana nakon izlaska četvrtog studijskog albuma na vinilu i poslednjeg nastupa pred beogradskom publikom, Presing će predstaviti svoje nove i povratničke stare saradnike, neke od najboljih domaćih muzičara funky, jazz, rock, post rock i moderne klasike. Nikada moćniji Presing, sa nikada bogatijim i raznovrsnijim skupom multiinstrumentalista na bini, obećava svetski zvuk i kratki pogled na novu fazu rada ovog neuništivog benda.

Lutke, jedno od najcenjenijih imena domaćeg alternativnog popa, pretpremijerno će predstaviti svoj nedavno završeni peti studijski album, i novu duvačku sekciju, sačinjenu od sjajnih mladih muzičara. Nove Lutke sada zvuče kao zalutali izdanak Motown scene, koji preispituje sazvučja najprogresivnijih momenata SFRJ popa i prog-rocka.

Halftones više nisu noise eksperiment egzotične Suzane Sumrah, već zreo, moćan, melodičan i ubedljiv bend kakav je teško sresti i u zemljama sa mnogo jačom muzičkom scenom. Halftones iznenađuju i voze, lete i poniru, do neopisive kulminacije koja ih čini jednom od najneverovatnijih pojava balkanske muzičke pozornice. Beograd ima još jedan veliki i važan alternativni bend – Halftones.

(danubeogradu.rs)