Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Apel Beograđana: Budimo humani – Nova godina za novi život
Apel Beograđana: Budimo humani – Nova godina za novi život

Apel Beograđana: Budimo humani – Nova godina za novi život

Prenosimo apel Beograđana koji je objavljen preko interneta i upućen gradskoj vladi.

„Mi, građani Beograda, zahtevamo od gradonačelnika Siniše Malog i članova gradske vlade da odustanu od koncerata i proslava Nove godine na gradskim trgovima, a da novac predviđen za proslavu dodele deci i odraslim obolelim od teških bolesti čiji život danas zavisi od nedovoljnog broja donatora i naših SMS poruka.

Gradonačelnik Beograda, Gradsko veće i predsednik opštine Novi Beograd bi na ovaj način pokazali da imaju malo ljudskosti i razuma i ujedno dali primer i drugim lokalnim samoupravama da učine isto, da se za novogodišnju noć odreknu zabave, pokažu humanost i pomognu onima kojima je pomoć sada najpotrebnija. Onima koji ne samo u novogodišnjoj noći, već svakoga dana imaju samo jednu želju – da prežive.

To su naši sugrađani koji su bili ili i dalje jesu oboleli od različitih teških bolesti i prinuđeni da, zbog nedostatka novca, čekaju da bi dobili odgovarajuću medicinsku terapiju ili da budu operasni neretko u inostranstvu.

Osnujte poseban budžetski fond koji će biti namenjen samo za ove potrebe, na koji će i sami građani moći da uplaćuju novac, a koji će se prvenstveno puniti preraspodelom budžetskog novca. Novca svih građana!“

Trenutno (20. decembar, pre podne) ovu peticiju je potpisalo oko 19.500 građana.

Potpredsednik opštine Stari grad Nenad Borovčanin je na svom tviter nalogu napisao da je prihvaćen predlog građana i da ova opština neće trošiti novac za novogodišnje spektakle, već novac usmeriti za ugroženu decu i siromašne. Borovčanin je pozvao i druge gradonačelnike i predsednike opština da učine istu stvar. To je potvrdio i predsednik te opštine Marko Bastać.

loading...