Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » BenQ MX806ST interaktivni 3D projektor

BenQ MX806ST interaktivni 3D projektor

Do sada smo veoma često imali priliku da se družimo sa kancelarijskim i edu projektorima iz niže i srednje klase koji su manje-više svi završavali posao, međutim pravih biznis i edu projektora ozbiljnih rezolucija i kontrasta nije bilo, kao ni rešenja koja tehnološki značajno odskaču od standardnih rešenja. Projektor oznake MX806ST kompanije BenQ je sve samo ne običan projektor. On je vrhunsko rešenje koje prezentacije čini moćnim i full interaktivnim, ali i 3D opipljivim. Ovo je projektor kratkog dometa koji u biti menja pogled na modernu prezentaciju i daje joj na dodatnoj atraktivnosti.

MX806ST je apsolutno najlepši biznis i edu projektor kratkog dometa koji se može naći na tržištu. Krasi ga moderan dizajn, vrhunska izrada i izbalansiran hardver. Njegovo srce čini DLP projekcioni sistem poslednje generacije, operativna rezolucija od 1024×768 piksela i kontrast od 13000:1‎. Ovaj projektor može da reprodukuje do 1.07 milijardi boja, a maksimalno osvetljenje sa kojim raspolaže je zakucano na 3000 ANSI Lumena. Međutim, ono što MX806ST projektor čini posebnim je visok stepen interaktivnosti koji postiže sa svojim naprednim tehnologijama i čini da učenje i držanje prezentacija bude zabavno i u direktnom kontaktu sa gledaocima i prezenterom. Sve to i mnogo više od toga pružaju PointWrite i Classroom IQ tehnologije za koje BenQ kaže su daleko ispred rešenja koje nudi konkurencija.

Zadržavanje pažnje i podsticanje angažovanosti studenata u nastavi je centralna tačka BenQ-ovog koncepta Classroom IQ, a najnovija tehnologija PointWrite, integrisana u model MX806ST je izuzetno sredstvo koje omogućava da nekoliko studenata istovremeno daju svoj dorinos nastavnom procesu. Kompanija sa ovakvim pristupom podiže inovacije u interakciji i rešenja koja koriste dodir na novi nivo jednostavnosti korišćenja i kontrole, podržavajući obostrano učenje i uključujući studente u proces kao nikada do sada. Nastavnici sada uz ovaj projektor mogu pretvoriti bilo koju površinu u interaktivnu ploču i podstaći studente na saradnju korišćenjem PointWrite olovki ili jednostavno upotrebom prstiju. Sama tehnologija i Classroom IQ koncept nude mogućnost rada sa do 4 olovike ili prsta, ali i dvostruki nivo interaktivnosti u smislu da je moguće kordinirati pokrete bez obzira da li se slika projektuje na zid ili na platno. SmartEco tehnologija je takođe implementirana u ovaj projektor, a zahvaljujući njoj MX806ST štedi i do 70% energije i generalno omogućava duži životni vek lampe.

Za stvaranje velike slike uz pomoć ovog projektora kratkog dometa nije potrebna velika prostorija ili puno slobodnog prostora na zidu. Nastavnici mogu kreativnim razmišljanjem praktično bilo koji ugao učionice da pretvore u prostor za edukativnu projekciju. MX806ST se može postaviti vrlo blizu projekcijskom platnu ispred razreda i time eliminišu senke koje se stvaraju kad učenici prolaze ispred objektiva. Nastavnici u tom slučaju mogu da uživaju u držanju predavanja bez prekida. Velika prednost ovog projektora je i ta što sprečava da svetlo lampe sija direktno u oči, što uklanja mogućnost zaslepljivanja projekcijom.

A sada ono najvažnije – kvalitet slike koji nudi MX806ST projektor je iznad svakog proseka, šta više ovo je projektor kratkog dometa sa trenutno ubedljivo najboljom reprodukcijom svih boja i sa detaljnošću koja je viđena samo na preskupim multimedijalnim modelima. Prirodnost i dinamičnost su mu najjače strane, bar kada je kvalitet slike upitanju, kao i prikaz zahtevnih tonova poput nekih nijansi crvene, plave i zelene. Uglovi su takođe vrhunski pokrevini i što je jako važno nema pada u kvaitetu slike čak i kada se pokrenu neki zahtevni multimedijalni sadržaji. Suma sumarum – kvalitet slike je impresivan!

Nema dileme ovo je najbolji edu/kancelarijski projektor kratkog dometa koji donosi sliku kakvu ne nudi ni jedan konkurentski model. On je top rešenje za prikaz savršene interaktivne slike i definitivno najbolji model sa 3D funkcijom. Sa MX806ST projektorom je dovoljno pustiti mašti na volju i rezultat je zagarantovan, kakva god prezentacija bila i kakvu god multimediju nosila u sebi. Cena mu nije mala, tu nema dileme, ali apsolutno vredi svaki uloženi dinar.

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: List