Naslovna » Izlasci » Pozorište » Carte Blanche: Hor „bečkih“ dečaka

Carte Blanche: Hor „bečkih“ dečaka

Na sceni teatra „Carte Blanche“, u petak, 9. decembra, biće izvedena predstava „Hor „bečkih“ dečaka“, u režiji Irfana Mensura.

Pretpremijera je zakazana, za 8. decembar, u Kulturnom centru Svilajnac. Pored Mensura, u ovoj komediji igraju Predrag Ejdus i Boda Ninković.

U životu svakog našeg čoveka postoji onaj trenutak očaja kada u samoodbrani posegne za najboljim u sebi, humorom. Tada se šalimo na račun sopstvenog života, smejemo se svim svojim moćima, nemoćima, uspesima i neuspesima.

Komedija „Hor „bečkih“ dečaka“ je priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost.

Moćno oružje im je vedrina i optimizam. To je posebna kategorija srpske duhovitosti i šala na račun sopstvenog mentaliteta, zbog koje ova predstava može da se nazove i „genetska komedija“.

Radnja se događa u sred jednog podruma u Beču, bez prozora i dnevnog svetla. Tu je jedan krevet, jedan TV na izdisaju i nekoliko pacova… Vule (Mensur) i Aca (Ejdus) žive u improvizovanom stanu, radeći improvizovane poslove i vodeći improvizovan život.

Za tu, bečku improvizaciju, zadužen je Džoni (Boda Ninković), gastrabajter druge generacije, koji pomaže svojim zemljacima da se snađu u tuđini. Originalni tekst o dva sredovečna čoveka, koji dolaze u Beč u potrazi za boljim životom, napisao je Miroljub Nedović, dok je Mensur adaptirao tekst za ovu predstavu, koju je i režirao.

Posle pretpremijere u Svilajncu i premijere u Beogradu, „bečki dečaci“ gostuju tokom decembra u Požegi, Futogu i Lajkovcu. (danubeogradu.rs)

Hor „bečkih“ dečaka – decembar 2016.

→ 8. decembar, Centar za kulturu Svilajnac – pretpremijera
→ 9. decembar (20.00), Teatar Carte Blanche (Karađorđeva 9, Zemun; ulaz iz D. Medakovića) – PREMIJERA
→ 15. decembar (20.00), Teatar Carte Blanche – repriza
→ 21. decembar, KC Požega
→ 22. decembar, KC Mladost Futog
→ 26. decembar, KC „Hadži Ruvim“ Lajkovac