Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DOB: Bitipatibi, koncert 30. decembra

DOB: Bitipatibi, koncert 30. decembra

Promocija novog albuma beogradskog benda Bitipatibi zakazana je za petak 30. decembar, u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

U najavi svog nastupa Bitipatibi navodi sledeće:

Zamislite mesto u kojem se spajaju Cocteau Twins i Mazzy Star, Pj Harvey i Dusty Springfield i neka se to mesto nalazi u Beogradu. Srce tog izmišljenog mesta moglo bi da bude u grupi Bitibatibi, koji svoju verziju indie/shoegaze/dream popa nesebično šalju u svet svakom pesmom i svakim koncertom. Bitipatibi će kraj godine obeležiti koncertom na kojem će pored celokupnog prvog albuma (Lešnici divlji, 2013) svirati i novi materijal koji će objaviti neposredno pred koncert.

Bitipatibi je na sceni od 2009. godine. Grupu čine:
Una Gašić – vokal i klavijature,
Marko Benini – bubnjevi,
Ivan Skopulovič – gitara, bas gitara i
Milorad Ristić – bas gitara.

Gost na koncertu je hrvatski one man band Nikonar, u Beogradu poznatiji kao Kimekai (alias Marko Vuković), koji sučeljava matrice sa gitarom i pevanjem. Njegova muzika je klasična postmodernistička nostalgija za dobom u kojem nikad nije živeo. Njegov chillwave zvuk je prošaran raznim uticajima. Ima jedan EP City Side, a uskoro planira da objavi i LP izdanje

Koncert počinje u 21 čas, a ulaznice su u prodaji na blagajnama Eventim mreže. Promotivna cena prvog kontingenta je 600 dinara.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.