Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Gregorian u Hali sportova, 8. februara

Gregorian u Hali sportova, 8. februara

Mistična muzička-scenska senzacija Gregorian nastupiće u Beogradu, 8. februara u Hali sportova u okviru svoje oproštajne turneje.

Ova nemačko-engleska grupa koja je pobrala brojne ovacije na prethodnim koncertima u našoj zemlji, u Hali sportova nastupiće u okviru turneje „Master of Chants – Final Chapter Tour“.

Predstaviće nove moderne obrade srednjovekovnih gregorijanskih korala ali i svoje viđenje pop hitova Petera Gabriela, Lennyja Kravitza, Coldplay, Queen, The Doors…

Gregorian ne odlikuju samo odlični glasovi i aranžmani već i vrhunski scenski nastup u kome svaku numeru prati rasveta i efekti koji oduzimaju dah, uz obilatu primenu lasera i specijalnih efekata.

Da je reč o svetskoj senzaciji govori podatak o 1,3 miliona posetilaca širom sveta koji su videli njihov show i više od 20 miliona rasprodatih albuma.

Gregorian – Final Chapter

Svoje bogato iskustvo, osnivač Gregorian-a, Frank Peterson, preneo je iz sastava Enigma čiji je bio deo, kao i iz značajnog producentskog rada sa najrenominarnijim muzičarima a viziju harmonskog spajanja popa i horske muzike razvija još od 1999. godine.

– Dosta godina ranije, bio sam u poseti manastira u Španiji. Na vokmenu sam slušao rock muziku kada sam ušao u manastir da bi me iznenada preplavila neobična kombinacija zvukova: hor monaha pevao je gregorijanske napeve u sali pored – objasnio je Peterson kako mu se ukazala ova jedinstvena ideja.

Gregorian čine osam muških i jedan ženski vokal iz pratnju rock benda sa bubnjevima, gitarom i klavijaturom i jedini je svetski sastav koji uspešno sjedinjuje gregorijanski koral sa pop rock muzikom.

Do sad su prepevali neke od najvećih hitova svetskih izvođača kao što su Celine Dion, Dire Straits, Guns’n’Roses, Rolling Stones, U2, Depeche Mode, R.E.M, Metallica, Led Zeppelin, Green Day ali i filmske teme iz filmova „Kum“, „Titanik“ i dr.

Ovaj mističan i magičan bend do sada je snimio 200 pesama koje su objavljene na 11 studijskih albuma kao i šest live DVD izdanja.

Ulaznice

Ulaznice za koncert sastava Gregorian, 8. februara u Hali sportova, u prodaji su po cenama od 1900 do 2800 RSD, na svim prodajnim mestima Eventima. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.