Naslovna » Izlasci » Festivali » Hotel Hyatt: 13. Beogradski salon vina
Beogradski salon vina, u 13. izdanju
Beogradski salon vina, u 13. izdanju

Hotel Hyatt: 13. Beogradski salon vina

Prezentacija pet stotina vina i oko pedeset pratećih događaja na programu su 13. Beogradskog salona vina, koji će biti održan u petak i subotu 9. i 10. decembra, od 12 do 20 časova, u hotelu Hyatt Regency.

Novost na ovogodišnjem Salonu je Wine Masters – specijalni događaj za ograničen broj zainteresovanih, koji će u četvrtak 8. decembra od 16 do 21 čas, uz vaučere, moći da degustiraju i kupe odabrana vina.

Međunarodni Beogradski salon vina, jedan od najznačajnijih vinskih događaja u Srbiji, profesionalcima i ljubiteljima vina omogućava zaokruženi godišnji pregled vinske scene. Fokusiran je ka pasioniranim ljubiteljima vina i gastronomije koji žele da stalno unapređuju svoje znanja, putuju i otkrivaju nova vina i nova podneblja, uvek budu otvoreni prema novim stilovima, pravcima i idejama…Alkohol može biti štetan po zdravlje!

U okviru Glavnog programa biće predstavljeno oko 300 vina na Glavnoj sceni, 100 na Maloj sceni (alternativni pravci i trendovi u proizvodnji, biodinamička, organska, „oranžna“ vina…) i 100 u Pratećem programu.

Degustacije i radionice najavljene su u okviru pet glavnih programskih segmenata:
Master Class degustacije,
Edukativne degustacije za nove generacije,
Premijerne degustacije novih vina na tržištu,
Specijalne degustacije za profesionalne kupce i
Ekskluzivne degustacije za privatne kupce.

Pored vodećih proizvođača vina iz Srbije, regiona i evropskih zemalja, na Salonu se predstavljaju poznati beogradski restorani. Za muzički program su zaduženi umetnici u organizaciji kultnog beogradskog restorana Madera.

Ulaznice za 13. Beogradski salon vina predstavljaju dnevnu kotizaciju, koja obuhvata degustaciju svih vina i hrane u okviru Glavnog programa. Ulaznica za Glavni program može se kupiti na licu mesta. Dnevna kotizacija iznosi 1.500 dinara, a kaucija za čašu 300 dinara.

Cena vaučera za Wine Masters je 3.800 dinara.

Za neku od 40 radionica, koje će se paralelno održavati u četiri sale hotela Hyatt, potrebna je prethodna kupovina ulaznice i prijava.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković