Naslovna » Izlasci » Izložbe » Humanitarni projekat „Veliko srce“ kroz najbolje fotografije
Humanitarni projekat "Veliko srce"

Humanitarni projekat „Veliko srce“ kroz najbolje fotografije

Izložbom fotografija obnovljenih vrtića i škola, jedan od humanitarnih projekata sa najdužim trajanjem kod nas, „Veliko srce“ obeležio je još jednu uspešnu godinu.

Kao zajednički projekat Eurobank i Fondacije „Ana i Vlade Divac“, „Veliko srce“ je od 2010. pomoglo 38 vrtića i škola širom Srbije koje pohađa oko 25 hiljada dece. Izložba najboljih fotografija projekta „Veliko srce“ biće otvorena za sve posetioce i narednih sedam dana.

Sredstva za kontinuiranu donaciju obezbeđuju klijenti banke, njih oko 22 hiljade, koji su korisnici kartice „Veliko srce“ i koji su za opremanje i rekonstrukciju vrtića i škola donirali oko pet miliona dinara.

– Ponosni smo na našu zajednicu humanih ljudi koji su bili velika podrška realizaciji projekta. Zajednička je želja svih nas da „Veliko srce“ nastavi da živi u narednoj godini, jer ima još vrtića, škola i igrališta koji čekaju na obnovu – rekla je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

Na izložbi su predstavljene fotografije škola i vrtića iz gradova u Srbiji koji su obnovljeni u okviru ovog projekta. Pri odabiru škola i vrtića prioritet su bile one koje pohađaju deca sa smetnjama u razvoju u okviru inkluzivnog obrazovanja.

– Kroz rad Fondacije „Ana i Vlade Divac“ realizovali smo veliki broj inicijativa, ali je „Veliko srce“ jedan od najdugovečnijih projekata. Već gotovo sedam godina smo u misiji da kroz opremanje i rekonstrukciju delova škola i vrtića deci omogućimo bolje uslove za razvoj, igru, obrazovanje i vaspitanje. Ove fotografije dokazuju da tim putem treba da nastavimo – rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije „Ana i Vlade Divac“. (danubeogradu.rs)