Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert Amire Medunjanin u Sava centru

Koncert Amire Medunjanin u Sava centru

U četvrtak 8. decembra u Velikoj dvorani Sava centra pred beogradskom publikom je još jednom svetski priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin.

Amiri će ovo biti treći nastup u Sava centru, gde stiže posle velike turneje po Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. U planu je promocija novog albuma “Damar”, u čijem stvaranju je umetnica iznova posegla za žilom kucavicom bosanske muzike – sevdahom i drugim vrednim pesmama predaka sa ovih prostora, dajući im novim aranžmanima originalne obrise i boje.

Amira Medunjanin je prvi put u svoju muzičku paletu uvrstila i nekoliko novih, autorskih kompozicija. Akustična gitara savršeni je začin Amirinom muziciranju, a svoje muzičko i producentsko umeće još jednom je potvrdio vrsni pijanista Bojan Zulfikarpašić.

“Balkanska Bili Holidej”, kako je Amiru svojevremeno nazvao ugledni Njujork tajms, poručuju publici sledeće.

“Na moju veliku radost ponovo smo u Beogradu. Premijerno bi trebali predstaviti novi materijal beogradskoj publici i zaista se nadam da ćemo pevati sve što nam srce zna. Moram reći da sam prošli put (2015. godine) u Sava Centru opet ostala dužna (neke pesme). Nadam se da ćemo imati priliku ne samo da predstavim nove pesme nego i da ispunim data obećanja. Mislim da će nam trebati malo više vremena, barem do posljednjeg tramvaja. Vidimo se 8. decembra“.

Koncert počinje u 20:30 časova.

Ulaznice se mogu kupiti preko Eventim mreže i na blagajni Sava centra, po ceni od 1000, 1300, 1600, 1900 i 2200 dinara.

(danubeogradu.rs)