Naslovna » Izlasci » Film » „Krcko Oraščić“ u bioskopu Cineplexx Ušće SC

„Krcko Oraščić“ u bioskopu Cineplexx Ušće SC

Koreografsko delo Jurija Grigoroviča koje ostavlja bez daha, „Krcko Oraščić“, biće prikazano u nedelju, 18. decembra od 16.00, u bioskopu Cineplexx Ušće SC u okviru sezone 2016/17. Boljšoj teatra.

Zasnovan na Hofmanovoj priči, uz legendarnu muziku Petra Iljiča Čajkovskog, ali i grandioznu scenografiju i kostime, ova prelepa bajka istražuje univerzalne teme o ljubavi, moći i zlu.

Ova verzija koreografije, koju je Jurij Grigorovič stvorio za Boljšoj, puna je romantičnih i psiholoških razmišljanja o idealnoj ljubavi. Plesna trupa Boljšoj teatra je zadužena za maestralnu interpretaciju dela, koje će opčiniti celu porodicu tokom svečane sezone, dokazujući da niko nikad nije dovoljno mlad ili dovoljno star da bi propratio „Krcka Oraščića“.

U očaravajućoj zimskoj bajci za decu i odrasle, susrešćete se sa tajanstvenim i maštovtitim gospodinom Droselmajerom, kumom devojčice Meri, koji zapravo predstavlja samog Hofmana, pisca ove divne priče. Sanjaćete zajedno sa njom snove o Krcku.

Poželećete da sa hrabrom Hofmanovom junakinjom prođete kroz mnoga iskušenja u njenom nastojanju da pomogne princu Krcku Oraščiću da vrati svoju silom izgubljenu ljubav. Suočićete se sa Kraljicom miševa Ratildom, putovati u Kraljevinu slatkiša, susresti sa Šećernom vilom, diviti se Španskoj, Ruskoj, Kineskoj i Arapskoj igri, i doživeti još mnoga druga iznenađenja sa interesantnim junacima ove priče koji se kriju u svima nama.

I kako se priča ovog predivnog baleta bude odvijala sve više će vas odvlačiti u taj sebi svojstven svet, protkan verom u borbu za dobro i snovima o pravoj ljubavi koja pobeđuje.

U novoj kalendarskoj godini, sezona direktnih prenosa iz ruske prestonice u bioskop Cineplexx Ušće Shopping Center donosi magični klasik Čajkovskog „Uspavana lepotica“, koji će bioskopskoj publici biti prikazan 22. januara.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 RSD po predstavi. Kupovinom karata za četiri ili više baleta u sezoni 2016/17. ostvarujete pravo na sniženu cenu ulaznice u iznosu od 1.000 RSD. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.