Naslovna » Izlasci » Festivali » Međunarodni festival podvodnog filma u Kinoteci
Međunarodni festival podvodnog filma - filmovi iz 2015. i 2016. godine
Međunarodni festival podvodnog filma - filmovi iz 2015. i 2016. godine

Međunarodni festival podvodnog filma u Kinoteci

Jubilarni 20. Međunarodni festival podvodnog filma biće održan od petka 16. do nedelje 18. decembra, u sali „Dinko Tucaković“ Jugoslovenske kinoteke, Kosovska 11.

Pod motom “Neka vode budu čiste” odabrani autori kratkih i dugometražnih filmova konkurisaće za nagrade u dve kategorije:

– PC, Pro Category (professional productions), u kojoj su velike produkcije i TV kuće i
– IC, Independent Category (amateur film makers, independent producers), u kojoj su nezavisni producenti i amateri.

Uslov da film konkuriše za nagradu je da bude snimljen 2015. ili 2016. godine, sa minimum 30% snimaka pod vodom.

Na festivalu će biti prikazana četiri filma domaćih autora: Deana Novaka „Where we disappears as one“, Duška Pašića „The Sea Trilogy 3“, Ivane Orlović Kranjc „Cuba Adventures“ i Vladimira Mladenovića „Ice Diver“.

Ivana Orlović Kranjc, Janez Kranjc i Cuba Adventures postaviće i izložbu podvodnih fotografija. Svi zainteresovani imaće priliku da saznaju više o ronjenju i podvodnom filmu od autora, podvodnih avanturista i entuzijasta.

Svečano otvaranje festivala je u petak 16. decembra u 20 časova, a u subotu i nedelju, od 18 i 20 časova planirane su projekcije filmova.

Na kraju festivala biće dodeljene nagrade – Grand prix, prva, druga i treća nagrada u svakoj od kategorija i priznanje Najbolji nacionalni podvodni film.

Međunarodni festival podvodnog filma održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda kao i Saveza ronilaca Srbije – SOPAS.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković