Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Novogodišnja Moda za poneti i Modini plakati

Novogodišnja Moda za poneti i Modini plakati

Od 16. do 18. decembra u KC Grad biće održana novogodišnja Moda za poneti i izložba „Modini plakati“.

Moda za poneti predstavlja manifestaciju koja već deset godina kontinuirano i respektabilno promoviše, afirmiše i prezentuje rad mnogobrojnih dizajnera, umetnika i kreativaca iz zemlje i regiona. Sa pažljivo biranom selekcijom učesnika, Moda za poneti svake sezone postaje relevantni pokazatelj umetničkih stremljenja, modnih trendova i aktuelnih ideja.

Ovog meseca, u Braće Krsmanović 4 biće održano specijalno jubilarno praznično izdanje.

Kao i do sada, uigrani tim istoričarki umetnosti Sonje Beljić i Jelene Gagić na čelu sa Ljudmilom Stratimirović, autorkom projekta i umetničkom direktorkom KC Grad, uspešno će realizovati decembarsku Modu za poneti na kojoj je planirano da izlaže više od 100 izlagača.

– Kao prateći program jubilarne Mode za poneti održaće se izložba Modini plakati talentovane grafičke dizajnerke Monike Lang koja će znakovito mapirati njeno postojanje kroz proteklu deceniju. Ženstvena, nežna ali i duhovito oblikovana grafička rešenja vizualizuju jedinstveni koncept manifestacije Mode za poneti, kreativnu energiju brojnih umetnika koje oko sebe okuplja i njenu publiku. Monika stvara dinamične kolaže koji ilustruju težnje moderne žene oslanjajući se na estetiku 50-tih godina, razigran i topao kolorit pop arta i maštovit uticaj ready made-a. Dizajnerka ostaje dosledna karakterističnom paternu da vešto izostavlja detaljne crte lica na likovima sa plakata i time ostavlja mogućnost publici da se identifikuje sa njima. Sveprisutni floralni motivi na Modinim plakatima suptilno sugerišu promenu godišnjih doba u prirodi, aludirajući i na smenu modnih kolekcija po sezonama. Iskren, ekološki prijatan i dopadljiv dizajn plakata uspešno komunicira sa publikom i svojim kvalitetima već deceniju doprinosi prepoznatljivosti brenda Moda za poneti – napisale su Sonja Beljić i Jelena Gagić.

Radno vreme sajma je od 17.00 do 22.00. (danubeogradu.rs)

Novogodišnja Moda za poneti - plakat

loading...