Naslovna » Izlasci » Akcije » Novogodišnji projekat Shoebox: Uključite se!

Novogodišnji projekat Shoebox: Uključite se!

U sredu 4. januara u Kulturnom centru Grad beogradski bend sHpiritus mOvens održaće humanitarni koncert u okviru projekta Shoebox.

Novogodišnja kampanja Shoebox drugu godinu zaredom pomaže mališanima koji žive u migrantskim kampovima širom Srbije, ali i njihovim vršnjacima iz Srbije koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji.

Organizator je Refugee Aid Serbia (RAS), organizacija koja poziva sve koji su u mogućnosti – da se uključe i deci ulepšaju praznike.

Dođite na nastup grupe sHpiritus mOvens, benda francuskih žica, dirki, struna i ventila i na ulazu donirajte ukrašenu kutiju, koja može da sadrži slatkiše, igračku, donji veš, čarapice, školski pribor i slično. Uključite se porodično i, obavezno, napravite i napišite lično novogodišnju čestitku detetu koje će paket dobiti. Organizacije i pojedinci, kao i deca iz škola i vrtića iz Beograda i različitih krajeva Srbije već su to učinili.

Koncert počinje u 21 čas.

Grupa sHpiritus mOvens je karavanski bend, bend ulice, bend puteva i trgova. Svira autorsku muziku, obrade nove francuske scene i nekoliko pesama velikana francuske muzike.

Od 2005. je aktivan na beogradskoj muzičkoj sceni i kao pionir izvođenja savremene francuske muzike u Srbiji i regionu, postao je referenca za bend sa eksplozivnim nastupima i za širenje pozitivne energije.

sHpiritus je nastupao četiri puta na Sajmu knjiga, kao predgrupa ZAZ na Petrovaradinskoj tvrđavi, odradio pet regionalnih turneja i svirao u velikom broju gradova u regionu.

Tokom osmogodišnjeg putovanja bande, sHpiritusi su ostvarili dosta saradnji sa sastavima i muzičarima koji su uticali na razvoj benda: L5DH, Les Gars d’en Bas, Julien Paillard, Wordly Savages, Ivan Radivojević…

(danubeogradu.rs)