Naslovna » Izlasci » Festivali » Prvi Festival humora i satire u Rakovici
Festival humora i satire u Rakovici

Prvi Festival humora i satire u Rakovici

U organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, 15. i 16. decembra od 19.00, biće održan Prvi festival humora i satire „Velika praznina za veliki let“.

Predsednik Umetničkog saveta, akademik prof. dr Pavle Kovačević, književnik i jedan od najistaknutijih aforističara i satiričara Srbije, ukazao je na to da je osobenost ovog festivala u odabiru radova koji pored kritičkog pristupa imaju filozofskog, duhovnog, plemenitog i mudrog odnosa prema svetu i životu.

Više od tri stotine prispelih radova u četiri kategorije – karikature, kratke priče, pesme i aforizmi, vrednovao je stručni žiri u sastavu Vitomir Teofilović, predsednik, Aleksandar Čotrić i Nikola Rajaković, članovi.

Pobedniku u svakoj kategoriji pripašće unikatni satirički štap, rad akademskog vajara Stele Marković, a pobedniku pobednika i statueta Festivala, rad akademskog vajara Vukašina Milovića.

Festival počinje 15. decembra u 19.00 otvaranjem izložbe karikatura nagrađenih radova i gosta karikaturiste Nikole Dragaša.

Posle otvaranja izložbe održaće se i promocija knjige aforizama „Zidovi na horizontu“ autora Aleksandra Baljka.

Sutradan u isto vreme svečano će biti uručene pohvale i nagrade uz prisustvo brojnih domaćih i inostranih gostiju, kao i pohvaljenih i nagrađenih autora.

U umetničkom delu programa učestvuju Rada Đuričin, Lazar Miljković i Slađana Đukić, dramski umetnici koji će kazivati nagrađene aforizme, kratke priče i pesme, a u muzičkom programu učestvuju Nada Popov, vokalni solista, uz klavirsku pratnju Nenada Labora. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.