Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » SC: Johann Strauss Orchestra & Ballet Gala

SC: Johann Strauss Orchestra & Ballet Gala

U ponedeljak 26. decembra beogradska publika u Sava centru još jednom ima priliku da uživa u vrhunskom novogodišnjem gala koncertu, koji izvode poznati muzički orkestar Strauss Festival Orchestra i baletski ansambl Strauss Festival Ballet Ensemble.

Podsetimo, tradicionalni koncert Johann Strauss Orchestra & Ballet Gala gostovao je u januaru, takođe u Sava centru, sa programom pripremljenim za evropske koncertne sale u prošloj sezoni.

Beograd će ovoga puta pre dolaska Nove godine čuti novi program i pozdraviti umetnike. Biće tu, uobičajeno, čuveni marševi, polke i valceri koje je komponovao “Kralj valcera” Johan Štraus i drugi kompozitori iz porodice Štraus. Plesni parovi nosiće frakove i balske haljine, a atmosfera koncerta podsetiće prisutne na neko drugo mesto i doba – balske dvorane carskog Beča 19. veka.

Koncert Johann Strauss Orchestra & Ballet Gala počinje u 20 časova u Velikoj dvorani Sava centra.

Ulaznice po ceni od 2500, 2700, 3000 i 3300 dinara mogu se kupiti na blagajni Sava centra i preko Eventim mreže.

The Strauss Festival Orchestra okupio je profesore muzike i soliste najviših profesionalnih i umetničkih kvalifikacija. Nastupali su u poznatim koncertnim dvoranama Evrope – Het Concertgebouw u Amsterdamu, Philarmonie u Berlinu, Gewandhaus u Lajpcigu, Musikhalle u Hamburgu, Bozart u Briselu, Auditorium Parco della Musica u Rimu, Auditorium u Milanu, Finlandia Hall u Helsinkiju, Palau de la Música and l’Auditori u Barseloni… kao i u legendarnoj Musikverein koncertnoj sali u Beču. Njihova novogodišnja turneja više od dvadeset godina prvorazredni je događaj u prazničnoj atmosferi evropskih metropola.

(danubeogradu.rs)